Foto: Mango
Slavenais "vēja brālis" un pasākumu vadītājs Frīdis jeb Aivars Freimanis (attēlā) uzskata, ka lamāšanās ir normāla ikdienas sastāvdaļa, un ir pārliecināts, ka arī Latvijas politiķiem biežāk būtu jārunā skaidra valoda, lai pārējiem beidzot taptu skaidra pateikto vārdu jēga.

"Ja runā par lamāšanos - domāju, ka lamājas ne vien rokeri, bet arī visi citi cilvēki. Un kā tad nelamāsies, ja, piemēram, uzsit sev pa pirkstu ar āmuru?" sarunā ar izklaides portālu Mango retoriski vaicā rokeris.

Viņš tāpat pauž uzskatu, ka daži politiķi gan atļāvušies no tribīnes runāt skaidru valodu, taču, viņaprāt, valsts vīru un sievu runasveids ir ļoti nekonkrēts.

"Politiķiem vajadzētu runāt skaidrāk un tiešāk, citādi reizēm viņi runā un runā, bet tāpat netop skaidrs, ko tas cilvēks ir gribējis pateikt. Reizēm vajadzētu arī viņiem nolamāties! Protams, tas nebūtu īsti korekti, tomēr tas reizēm padara lietas skaidrākas," stāsta Frīdis.

Jautāts, kādus vārdus viņš iecienījis lietot brīžos, kad iesit sev ar āmuru pa pirkstu, Frīdis godīgi atzīst: "Nu, pārsvarā jau tie ir vārdi krievu valodā". Savukārt brīžos, kad viņam prasās pateikt kādu stiprāku vārdu, bet apkārt ir bērni, rokeris tomēr cenšas savaldīties un nerunāt rupjības.

"Ja apkārt ir bērni, tad jau tos parasti pasaudzēju gan es, gan mani draugi, bet veču kompānijā viss ir vienkārši. Reizēm, kad dodamies izbraucienos bez ģimenēm, arī pārrunājamās tēmas pašas par sevi mēdz būt rupjas. Par tādām lietām gan ar ģimenēm nerunājam - dažiem tad varētu arī ausis novīst," vaļsirdīgi atzīst "vēja brālis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!