Foto: DELFI

Pēc Liepājas tiesas sprieduma, kurā dzejniecei Magonei Burkai piešķirta atsevišķa aizgādība pār mazo Raimondu Saulgaiti Burku, bet bērna tēvam, guļbūvju celtniekam Ventim Vītolam, dēlu ļauts satikt tikai trešās personas klātbūtnē, Ventis pavisam satrakojies un paziņojis Magonei, ka neatzīstot puiku par savu dēlu (skandalozais pāris attēlā).

"Citēju Venta epastu: "Es viņu neatzīstu kā savu miesīgu. Vai saproti? Ej ieskrieties ar savu bērnu."," DELFI Izklaidei par guļbūvju celtnieka attieksmi pēc tiesas lēmuma vēstīt steidz Magone.

Tālāk šajā e-pastā seko rupjību gūzma, kas veltītas Magonei un viņas dēliņam, kā arī Venta pavēle likt viņam mieru un novēlējums Magonei pazust no Latvijas, jo sieviete, pēc viņa domām, esot "pa stulbu, lai šeit atrastu labu darbu''. Arī tiesas piespriestos alimentus Ventis atteicies maksāt.

Kamēr Ventis turpina plosīties un sūtīt dusmu pilnas vēstules, Magonē viss rūgtums jau rimis. Jaunā sieviete samierinājusies ar savu vientuļās mammas statusu, pieņēmusi notikumus ar Venti kā savu lielo dzīves mācību un gatava dzīvot tālāk, neturot sevī naidu un dusmas.

"Lai Ventis dara, ko grib. Lai taisa DNS vai nez ko, ja grib. Mana un bērna dzīve no tā neapstāsies. Ja viņš nespēj uzņemties atbildību par savām darbībām, tad viena nesīšu to atbildību, kuru mums būtu jādala uz pusēm gan finansiāli arī pēc likuma, gan morāli, audzinot un ieguldot bērnā.

Bērns izaugs un uzzinās visu. Tikai vēlāk dzīvē vai vecumdienās gan lai Ventis nemeklē Raimondu," brīdina dzejniece. Viņa spriež, ka šādi, iespējams, ir arī labāk, jo rupjš un vardarbīgs tēvs puikam nudien nebūtu tas labākais piemērs dzīvei.

"Ko gan viņš var bērniem iemācīt strīdos, lamās, terorā, un agresijā? Sakropļot un salauzt bērnus visupirms jau emocionāli? Un kāpēc gan bērniem būtu jāredz viņa tāda attieksme pret mani?

Ventis un viņa daba nekad nemainīsies. Domāju, savu lomu te ir nospēlējuši arī vairāki cietumā pavadītie gadi.

Nevienam, tiešām nevienam, nenovēlu piedzīvot to, ko es piedzīvoju gan grūtniecības laikā, gan pirms un pēc tam. Viņš var visādi taisnoties, bet Dievs zina patiesību. Un arī pats Ventis to zina.

Dievs ar viņu! Manī nav ne dusmu, ne naida, nekā. Lai Dievs apžēlojas par to nabaga naida pilno un dzīves nomocīto nelaimīgo cilvēku," uz Venti ļaunu prātu netur Magone. Viņa ir laimīga, ka tiesu darbi ar Venti aiz muguras, un ar gaišu skatu veras pretī nākotnei - savai un savu dēlu.

"Katram dzīvē ir sava mācību stunda, un šī bija manējā. Mums ar Venti tagad katram savs ceļš ejams. Un viņš jau savu ceļu izvēlējās, kad apprecēja Maritu. Lai dzīvo laimīgs.

Bet mēs - es un mani bērni, dosimies tālāk pa savu dzīves ceļu. Kurp tas vedīs, to Dievs vien zina," optimistiski nākotnē raugās izturīgā sieviete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!