Foto: F64

Leģendārās latviešu rokgrupas Līvi ģitārists Ainars Virga (attēlā) šajā rudenī kopā ar vairākiem pazīstamiem Liepājas mūziķiem nodibināja jaunu grupu Virga, un tagad Virga atklāj, ka ir apmierināts ar savu dzīvi un atgriešanos uz Latvijas mūzikas skatuves.

"Mums iet labi. Noteikti labāk nekā daudziem citiem Latvijas mūziķiem. Es gan nezinu, kādi panākumi ir šova Dziedošās ģimenes dalībniekiem - viņi, es pieļauju, ir populārāki par mums," sarunā ar izklaides portālu Mango jaundibinātās grupas panākumus vērtē Virga.

Mūziķis atzīst, ka viņa grupas dalībnieki ir jauni, stūrgalvīgi, ar savu viedokli un ambīcijām, bet tomēr sadarbība vērtējama pozitīvi. "Sastrādāties nav grūti. Ja kaut ko sarunājam, tad tā arī darām, bet, ja mums vien zināmu iemeslu dēļ nevēlamies kaut ko darīt, nedarām. Esam mīļi un draudzīgi, un man liekas, ka esam labi draugi," savas attiecības ar gados jaunākajiem grupas biedriem raksturo Virga, kurš jūtas gandarīts par atgriešanos mūzikā.

"Man vienmēr ir patīkami uzkāpt uz skatuves. Spēlējot koncertos, es aizmirstu par visu citu, un paliek tikai tas, ko daru, un klausītāji," izjūtās dalās leģendārais mūziķis. Viņš klausītāju atsauksmēm un kritiķu vērtējumiem par jaundibinātās grupas darbu līdzi īpaši aizrautīgi gan nesekojot, tomēr ir sapratis, ka klausītāji viņu paveikto vērtē atzinīgi.

Popularitāti Virga latviešu mūzikas mīļotāju vidū pirms daudziem gadiem iemantoja, spēlējot rokgrupā Līvi, kura laika gaitā piedzīvojusi vairākas izjukšanas un atkalapvienošanās, un jau par folkloru kļuvusi grupas devīze "Līvi vienmēr dzīvi!"

Virga atklāj, ka arī šobrīd Līvi retu reizi kāpjot uz skatuves un klausītāju interese par rokgrupas koncertiem esot gana liela. "Vienmēr ir bijusi doma par atgriešanos," atzīst Virga, bet piebilst, ka dažādu iemeslu dēļ tas neesot tik vienkārši.

Populārā mūziķa pamatdarbs vēl joprojām ir sarga pienākumu pildīšana uz Liepājas Jūrniecības koledžai piederošā mācību kuģa Afanasijs Ņikitins, kuru gan šī gada septembrī bija iecerēts nodot sagriešanai metāllūžņos, bet birokrātisku šķēršļu dēļ tas vēl aizvien nav izdarīts.

"Gan mani kolēģi, gan kuģa kapteinis dažādos veidos atbalsta manu muzikālo darbību, un nekad nav problēmu, piemēram, samainīt darba grafiku, lai es varētu doties uz koncertu," ar darba apstākļiem apmierināts ir mūziķis.

Uz jautājumu, kā viņš jūtas šajos ekonomiski spiedīgajos apstākļos, Virga atzīst, ka pirms kāda laika viss notiekošais viņu uztraucis daudz vairāk nekā tagad. "Kad viss sākās, es biju drausmīgi uzvilcies, bet tagad esmu apradis ar jaunajiem apstākļiem un atvēsis," stāsta Virga, bet atzīst, ka, ja kāds viņam piedāvātu labi apmaksātu ar mūziku saistītu darbu ārzemēs, viņš, daudz nedomājot, dotos prom.

Virga, kā jau daudzi pašmāju vecākās paaudzes rokmūziķi, savulaik baudījis visu mākslinieku dzīvesveidam piederošo bohēmu ar neiztrūkstošu alkohola un narkotisko vielu lietošanu, bet tagad, 45 gadu vecumā, Virga kļuvis mierīgāks un cenšas atturēties no kaitīgajiem ieradumiem. "Vakar es, piemēram, izsmēķēju tikai četras cigaretes, un tas ir maz, ņemot vērā, ka agrāk pīpēju ne mazāk kā pusotru paciņu dienā."

Par narkotiskajām vielām viņam ir cits stāsts - ne tik pozitīvs, un Virga ilgi šaubās, vai to vajadzētu publiskot. Ilgu laiku viņš no narkotikām atturējies, dzīvojis "tīru dzīvi", bet šī gada 1. septembrī Virga "norāvies" un piekritis kāda mūziķa piedāvājumam apreibināties. Tas gandrīz beidzies letāli, un Virga attapies reanimācijas mašīnā. Sīkākas detaļas par notikušo viņš gan stāsta, bet nevēlas publiskot.

Uz jautājumu, cik ilgs laiks pirms šīs "noraušanās" pavadīts bez narkotikām, mūziķis atzīst, ka viņš laiku neskaitot un nekādus atskaites punktus neatzīmējot. "Mani neinteresē, cik ilgs laiks pagājis no viena vai cita notikuma. Es domāju tikai par šodienu un rītdienu," saka Virga un sarunas noslēgumā vēlreiz apstiprina, ka ar savu dzīvi esot apmierināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!