Foto: Mango

Pēc dziedātāja un dzejnieka Mārtiņa Freimaņa (attēlā) pāragrās nāves šī gada 27. janvāra naktī publiski tika apspriestas vairākas versijas par nāves iemesliem – lai ieviestu skaidrību šajos minējumos, izdevniecība Mikrofona ieraksti izplatījuši oficiālo ārstu slēdzienu.

Ārsta-patologa Ilzes Rones ziņojumā par nāves cēloni kā galvenais iemesls minēts akūts toksisks (metabols) hepatīts, bet kā papildus apstāklis, kas veicinājis nāves iestāšanos, arī taukainā hepatoze trešajā stadijā, liecina pēc Freimaņa piederīgo atļaujas saņemšanas izsūtītais Guntara Rača paziņojums.

Infektoloģijas nodaļas vadītājs profesors Jāzeps Keišs, komentējot nāves cēloni, atzinis, ka "šis bēdīgais iznākums ir sistemātiski un ilgstošā laika periodā apzināti un neapzināti bojātā veselība, kā arī alkohola lietošana, kad to nedrīkstēja darīt un nevērība pret savas veselības problēmām".

Pamata nāves iemesls ir aknas aptaukošanās, kas svērusi četrus kilogramus, tādējādi spiežot uz citiem orgāniem, bet nāves iestāšanos paātrinājusi arī vājā sirdsdarbība, par ko liecināja izteikti vājais pulss, palielināta liesa, nieru mazspēja un papildus tam arī slapjais pleirīts, kas iegūts, izstaigājot un līdz galam nenovēršot saaukstēšanās sekas. Tas viss arī novedis pie vispārēja organisma intoksikācijas (saindēšanās) un pāragrās mākslinieka nāves.

Pirmdien Mārtiņam būtu 34. dzimšanas diena un, viņu godinot, liepājnieki Liepājas latviešu biedrības namā organizē vēl vienu atvadīšanās pasākumu. Urna ar Mārtiņa mirstīgajām atliekām glabāsies pie Mārtiņa piederīgajiem un līdz pavasarim vēl netiks atdota zemei.

Draugi un domubiedri ir nolēmuši, ka 11. martā Arēnā Rīga notiks Mārtiņa Freimaņa piemiņai veltīts koncerts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!