Foto: Publicitātes foto
Talantīgā dziedātāja un dejotāja Emi jeb Sarmīte Jērāne (attēlā) pagājušogad pameta Latviju, lai mēģinātu ar savu talantu savaldzināt ārzemju publiku. Pēc centieniem "izsieties" Spānijā un Anglijā talantīgajai latvietei izdevies gūt milzu popularitāti Libānā.

Jau vairāk kā mēnesi Emi dzīvo pie Vidusjūras Libānas galvaspilsētā Beirūtā, kur uzstājas ar muzikāla šova priekšnesumiem vienā no populārākajā viesnīcām Phoenicia.

"Dzīve šeit ļoti atšķiras no Latvijas ikdienas, pat no Eiropas. Vēl joprojām var redzēt kara postījumu sekas, kā arī iedzīvotāju tradīcijas, kultūra un mentalitāte ir krasi atšķirīga. Bija nepieciešams laiks, lai adaptētos šīs valsts dzīves ritmā.

Libāna man ir interesanta ar savu kontrastējošo dabu, kas vienlaicīgi ļauj baudīt gan ziemas priekus Libānas kalnos, gan laisku gozēšanos Vidusjūras saulītē. Beirūtu, kurā es pašlaik mitinos, dēvē par Tuvo Austrumu pērli, bet citi, minot Beirūtu kā svarīgu darījuma centru, sauc to par arābu pasaules Šveici," par savu jauno dzīvi Libānā stāsta Emi.

Tagad, iekarojusi vietu šova grupā prestižajā viesnīcā Libānā, skatuves māksliniece smejas, ka vēl pirms gada nebūtu iedomājusies, ka dzīve iepriekšējā gada laikā tik ļoti mainīsies.

Pārmaiņas sākās pagājušā gada pavasarī, kad Emi devās uz Spāniju, Marbellu, kur viņai bija radusies negaidīta iespēja strādāt par go-go dejotāju prestižā vietējā bārā, kas ļoti ietekmēja visu tālāko viņas karjeras virzību.

Nākamā Emi pieturvieta bija Londona, kur meitenei jau izveidojās fanu pulks pat pirms viņa paguva uzstāties, bet pagājušā gada nogalē viņa nonāca Libānā. Tāpat radikālas pārmaiņas pagājušogad notikušas arī Emi privātā dzīvē - pēc septiņus gadus ilgušām attiecībām viņa izšķīrās no melnādainā horeogrāfa Šona Ani.

Libānā latviešu meitene jau kļuvusi par īstu slavenību - viņa uzstājas ar muzikālu programmu, kas ir veidota kā mūzikla tipa šovs. Dziedātāja ar savu grupu ir jau topā Libānas MTV kanālā, kā arī uzstājusies vietējās televīzijas Jaungada programmā kopā ar vietējo vēderdejotāju Amelia Zinade.

"Mūs šeit dēvē par arābu Pussycat Dolls," smejas dziedātāja. Pašlaik Emi strādā pie jauna materiāla un sola pavisam drīz iepriecināt savus fanus ar jaunām mūzikas skaņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!