Foto: Privātais arhīvs
Latviešu dziedātāja un dejotāja Emi jeb Sarmīte Jērāne (attēlā pa kreisi), kuras talantu jau iemīlējuši dažādu valstu mūzikas gardēži, šovasar izdarījusi milzu lēcienu karjerā, iegūstot svarīgus kontaktus sapņu zemē Amerikā, kas, iespējams, nākotnē palīdzēs meitenei pat nofilmēties kādā kino lentē.

Pasaules iekarošanas gājienu Emi sāka apmēram pirms gada, kad devās uz Spāniju, lai strādātu par go-go dejotāju prestižā vietējā bārā. Pēc tam skatuves māksliniece kādu laiku padzīvoja Londonā, bet gada sākumā nonāca Libānā, kur, uzstājoties dziesmu un deju šovā, kļuva par vietējo zvaigzni un tika saukta pat par arābu Pussycat Dolls meiteni.

"Libānas laiks bija super, bet šis dzīves posms ir izdzīvots - sapratu, ka jāiet tālāk. Tāpēc šo vasaru pavadīju ASV, kur iepazinos ar mūziķiem un šovbiznesā svarīgiem cilvēkiem. Biju Vašingtonā, turpat, kur LieneCandy. Diemžēl mums nesanāca satikties, taču smieklīgi, cik pasaule ir maziņa," sarunā ar DELFI Izklaide par saviem jaunajiem pasaules iekarojumiem stāsta Emi.

Uz Ameriku viņa uzaicināta gan privāti, gan muzikālā sakarā, un, saprotot, ka šī ir viņas lielā iespēja, pie tam visi apstākļi tik lieliski sakrituši, Emi nevarējusi atteikt. "Diemžēl strādāt Amerikā nevarēju, jo man nebija visu oficiālo dokumentu, tāpēc arī uzstāties tur nesanāca.

Taču gūtā pieredze un kontakti ir neatsverami! Interesanti, ka saņēmu daudz piedāvājumus tieši aktiermākslas jomā. Domāju sakārtot papīrus un pēc laika atgriezties ASV, un tad, iespējams, nofilmēšos pat kādā kino lentē," priecīgos jaunumus atklāj Emi.

Bez oficiālas atļaujas riskēt strādāt Amerikā meitene nav vēlējusies - viņas plāni attiecībā uz nākotni šovbiznesā ir nopietni, un nelegāla darbošanās mūzikā var izjaukt visus sapņus.

Amerikā Emi paspējusi arī izklaidēties - viņa apmeklējusi arī Dženiferas Lopesas un Enrike Iglesiasa koncertus, gūstot fantastiskas emocijas. Pavisam nejauši dziedātāja Amerikā nokļuvusi  arī vietējā geju parādē, kas vēriena ziņā daudzkārt pārspējot Latvijas homoseksuāļu gājienu.

"Vajadzēja pilsētā nokārtot pāris darīšanas, un nejauši iemaldījos geju parādē. Man līdzi bija draugs, kas izskatās pēc miesassarga - liels, garš un muskuļains. Mēs gājām pa to ielu, un viens gejs pieskrēja pie manis un teica: "Es ļoti atvainojos, bet vai es varētu lūgt jūsu autogrāfu?" Biju šokā!

Viņš izbrīnīts jautāja - vai tad es neesmu slavenība? Atbildēju, ka priekš viņa varbūt arī esmu. Nosmējāmies, bet laikam jau kaut kādas slavenības īpašības man piemīt," jautro atgadījumu smejoties atceras Emi, spriežot, ka gan jau viņai būs iespēja reiz patiešām sniegt autogrāfus Amerikas ielās.

Ar Amerikā iepazītiem dīdžejiem Emi jau ierakstījusi divas dziesmas savam topošajam albumam. Pašlaik talantīgā meitene uz laiku atgriezusies Latvijā, lai apciemotu vecākus un intensīvi pastrādātu pie albuma, kuru paredzēts izplatīt arī ārpus Latvijas.

"Mums, latviešiem, ir daudz talantīgu mūziķu, gribas albuma izveidē sadarboties arī ar viņiem. Pirmās dziesmas tapušas sadarbībā ar amerikāņiem, pēc tam plānoju doties uz Londonu, kur mani jau gaidīs ierakstu studijā, tā ka var teikt, ka mans albums top visā pasaulē," priecīgi stāsta jaunā dziedātāja.

Latvijā viņa iecerējusi uzkavēties ilgāku laiku, lai nopietni pastrādātu, jo savu albumu iecerējusi kā patiesi kvalitatīvu un baudāmu ierakstu. "Mēs, mūziķi, ar gadiem augam, un man gribas jaunajā albumā ielikt visu savu sirsniņu iekšā.

Negribu, lai tas sastāv no dziesmām, kas sarakstītas pa vienu, diviem vakariem - gribu albumā ielikt lielu domu un tādu vispasaules garšu. Pirmo albumu ierakstīju ātri, pie šī gribas pastrādāt kārtīgi," stāsta Emi. Viņa pati pievērsusies gan dziesmu vārdu, gan melodiju rakstīšanai un sola, ka jaunais veikums būs dejisks un moderns, neatpaliekot no visā pasaulē pašlaik aktuālā skanējuma.

Galerijā: Emi neparastie piedzīvojumi Amerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!