Foto: DELFI
Dziedātāja Liene Greifāne (attēlā), kura šoruden sāka studijas Vissavienības Valsts kinematogrāfijas institūtā Maskavā, šomēnes bija ieradusies Latvijā. Tiesa, viesošanās dzimtenē viņai sagādājusi nelielu rūgtumu – skatuves māksliniece ir sašutusi par medikamentu augstajām cenām pašmāju aptiekās.

Savu neapmierinātību par zāļu cenām Latvijā dziedātāja, kura nu jau atkal atgriezusies atpakaļ Maskavā, paudusi sociālajā tīklā "Instagram".

Viņa aprēķinājusi, ka Krievijā medikamentus var ne tikai nopirkt lētāk, bet tie ir arī pieejamāki, jo nav nepieciešama ārsta izrakstīta recepte.

"Atlidoju uz Maskavu, galīgi slima. Angīna, auss sāp, iesnas jau divas nedēļas, visam vēl klāt arī aukstumpumpa. Taču kas mani priecē? Tas, ka, braucot mājās (Maskavā), iebraucu piemājas aptiekā, jaukā farmaceite sadeva antibiotikas kaklam, gan herpes vīrusam, lakto baktērijas, vitamīnus, pūšamo kaklam un pilienus ausij, un, ziniet, par šo visu es samaksāju 20 eiro," par izdevīgu pirkumu publiski priecājusies Greifāne.

Dziedātāja pasūdzējusies, ka Latvijā līdzīgi medikamenti viņai izmaksājuši krietni dārgāk, turklāt dažus viņa nav varējusi iegādāties, jo aptiekā jāuzrāda recepte.

"Vakar, esot Latvijā, es iegāju aptiekā, tabletes herpes vīrusam uz receptes, antibiotikas angīnai tāpat, par sīrupiņu divgadīgā bērna klepum, sev deguna pilieniem un kakla konfektēm samaksāju 20 eiro. Komentāri, manuprāt, ir lieki," savu viedokli paudusi Greifāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!