Foto: DELFI

Latviešu mūziķu panākumi ārpus tēvzemes turpinās – dziedātāja Samanta Tīnai (attēlā) svētdienas, 7. decembra, vakarā izdevies ar savu priekšnesumu šovā Lietuvos Balsas 3 iegūt 102 procentus balsu un tikt otrajā fināla kārtā, kurā viņa izpildīs lietuviešu dziesmu.

Konkursa Lietuvos Balsas 3 fināla pirmajā kārtā Samanta bija izvēlējusies dziedāt Laras Fabianas Je T'aime. Konkursa noteikumi paredz, ka katrs žūrijas loceklis saviem mācekļiem pēc priekšnesuma nosauc sava vērtējuma sadalījumu procentuāli, dodot labākajam 50 procentus, otrajam - 30 procentus, bet vājākajam - 20 procentus.

Samantas Tīnas mentors, lietuviešu operdziedātājs Merūnas Vitulskis, dziedātājai iedeva augstāko novērtējumu - 50% balsu, bet veltīja tādu komentāru, kura laikā mūsu māksliniece sāka nevaldāmi šņukstēt un bija spiesta aizklāt saraudāto seju ar roku.

Tā kā šovā viss notiek lietuviešu valodā, pašmāju faniem varētu likties neizprotami, kāpēc eksperts reizē dod dziedātājai augstāko novērtējumu un tik ļoti saraudina. Samanta atklāj, ka viņu dziļi emocionāli aizskārusi operdziedātāja atzinības runa.

 "Laras Fabianas Je T'aime dziesma man ir ļoti īpaša, manuprāt, tā ir viena no pasaules skaistākajām mīlas dziesmām. Kad pēc dziesmas izpildījuma mans mentors veltīja atzinīgus vārdus manam vokālajam pedagogam - Nikam Matvejevam un viņa ieguldītajam darbam, es nenoturējos un izplūdu asarās.

Es skaidri zinu, ka esmu tikusi pāri Nika aiziešanai, taču brīžos, kad man atgādina par viņu, sevišķi jau brīžos, kad Nika nopelns tiek uzsvērts un cildināts, ir grūti. Man ir žēl, ka mans izaugsmes avots ir viņsaulē. Tai pašā laikā es jūtos tik ļoti lepna par kopā paveikto!

Lepojos par to, ko Niks manī ir ielicis, ieguldītais darbs ļauj man ziedēt un plaukt uz skatuves. Tas viss kopā rada emocijas, kuras kā slūžas plīst visnepiemērotākajos mirkļos, un man ir grūti sevi emocionāli savaldīt. Es zinu viņš ir lepns par mani," DELFI Izklaidei savu asaru iemeslu atklāj Samanta.

Kāda žūrijas locekle gan norādīja, ka Samantas sniegums viņu neaizkustināja, jo viņa bija gaidījusi, ko vairāk, bet dziedātāja par to nepārdzīvojot. Viņai prieks par skatītāju atzinību, jo 52 procenti skatītāju uzskatīja, ka Samanta ir pelnījusi tikt fināla otrajā kārtā, kamēr atlikušos 48 procentus skatītāju balsu sadalīja abi Samantas konkurenti.

"Prieks, ka lietuvieši iebalsoja mani starp līderiem. Nākamajā uzstāšanās reizē dziedāšu lietuviski, centīšos attaisnot skatītāju uzticību," priecīga un apņēmības pilna ir Samanta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!