Foto: Reuters/Scanpix
Britu mūzikas veterāns Klifs Ričards (attēlā) ceturtdien, 14. augustā, noliedzis apsūdzības par nepilngadīga zēna seksuālu izmantošanu 80. gados, kuru dēļ tika veikta kratīšana dziedātāja īpašumā.

73 gadus vecais Ričards sacīja, ka apsūdzības esot "pilnībā nepatiesas".

"Kad policija saņēma sūdzību par seksuāla rakstura noziegumu 80. gados, kurā iesaistītais zēns tolaik bija jaunāks par 16 gadiem, tika izdots kratīšanas orderis," sacīja Sautjorkšīras policijas pārstāvis. "Neviens nav aizturēts. Īpašuma saimnieka kratīšanas laikā nebija klāt."

Ričards, kurš patlaban atrodas Portugālē, solījis sadarboties ar izmeklētājiem, lai gan neesot izdarījis neko nosodāmu. "Vairākus mēnešus man zināmas virtuālajā vidē cirkulējošas apsūdzības, kas pret mani vērstas vēsturiskas neprecizitātes dēļ. Apsūdzības ir pilnībā nepatiesas," viņš norādīja.

"Līdz šim nebiju pagodinājis baumas ar savu atbildi, lai nebarotu tās," viņš turpina. "Taču šodien policija bez iepriekšēja brīdinājuma pārmeklēja manu dzīvokli Berkšīrā."

Kratīšana nav saistīta ar britu policijas operāciju Yewtree, kas kopumā vainagojusies ar 17 cilvēku apcietināšanu un divu notiesāšanu.

Ričards, īstajā vārdā Harijs Vebs, dzimis Indijā 1940. gada 14. oktobrī. Viņa slavenākie hiti ir Devil Woman un Living Doll, un savas karjeras laikā viņš pārdevis vairāk nekā 250 miljonus mūzikas ierakstu.

Jauneklīgā izskata dēļ viņš iesaukts par "popmūzikas Pīteru Penu". Viņš ir pārliecināts kristietis, kurš neatbalsta apreibinošo vielu lietošanu un gadījuma seksu. 1995. gadā Ričards kļuva par pirmo britu rokzvaigzni, kas iecelta bruņinieku kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!