Foto: DELFI

Pašlaik slavas zenītā esošais mūziķis Sandis Kiops (attēlā) piedzīvojis varen traku piektdienu. 27. jūlija rīts sācies patīkami ar kailas Kombuļu Ineses filmēšanu, taču vakarā viņa koncertu pārtraukuši histēriski fani, kas metušies virsū mūziķim un viņa aparatūrai.

"Pirmo reizi savā mūziķa karjerā saskaros ar ko tādu. Piektdienas vakarā spēlēju privātā ballītē lepnā krogā. Tās bija 50 gadu jubilejas svinības kādam kungam, solīda publika, tādi biezie, vismaz sākumā tā likās.

Spēlēt sāku jau pirms deviņiem vakarā, bija runāts, ka spēlēšu līdz vieniem. Īsi pirms manas uzstāšanās beigām pie manis pieskrēja labi sadzērusies jubilāra tuva radiniece un sāka kliegt: "Viss, mums vairs neko nevajag!".

Viņa histērijā sāka raut ārā manus vadus un demolēt apartūru," sarunā ar DELFI Izklaide dramatiskos notikumus atceras Kiops.

Mūziķis sācis protestēt, pieprasot samaksu par vairāk kā trīs stundas garo uzstāšanos, kuras laikā, starp citu, vakara viesi ar prieku baudījuši Kiopa mūziku. Te pēkšņi viņi atteikušies maksāt un draudējuši Kiopam, ja tas tūlīt neaizvāksies, salauzt aparatūru, bet pašu izmest pa durvīm.

"Histēriskā sieviete pasauca baru ar milzīgiem kuiļiem, kuri mani vienkārši rupji izmeta aiz sētas. Pārējie neiejaucās. Gribēju iet iekšā pēc aparatūras, bet man piedraudēja. Galu galā esmu pamatīgos zaudējumos - iztērēju savu naudu transportam, par koncertu nav samaksāts, aparatūra sabojāta un, protams, morālais kaitējums," nopūšas Kiops.

Otrajā dienā viņš zvanījis cilvēkiem, kas pasūtīja koncertu. Pie telefona pienācis pats jubilārs, kurš izlicies, ka neko nezina. "Man rupji paprasīja: "A ko tu vispār gribi?". Pateicu, ka viņi man joprojām parādā naudu par nospēlētu koncertu, bet mani rupji pasūtīja un nometa klausuli.

Smieklīgākais ir tas, ka fani bija cienījama vecuma cilvēki, un svinības notika krogā, pie tam maksu par koncertu jau viņi tā bija nokaulējuši visai zemu. Tādi ir tie latvieši - grib izrādīt, ka ir biezi - svin krogā, uzaicina mūziķi, bet galu galā tas maks tomēr izrādās par plānu. Sapratuši, ka naudas nepietiks un krogam tāpat jāmaksā, viņi pazemo mūziķi.

Krievi šajā ziņā ir daudz kulturālāki. Un, starp citu, tīņi vienmēr samaksā," šovbiznesa aizkulises atklāj Kiops. Diemžēl šajā gadījumā mūziķis vairs neko nevar padarīt, jo nekāda līguma ar ballītes organizatoriem viņam nav.

"Ja kašķis būtu ar kultūras namu, vēl varētu ko iesākt. Bet ar privātajiem līguma nav. Es pat nezinu viņu vārdus, tikai to, ka jubilāra sieva, kas sarunāja šo pasākumu ar mani, ir Gundega. Diemžēl nāksies pašam būt piesardzīgākam, izvēloties, kur spēlēt ballītes, un arī jābrīdina citi mūziķi, lai prasa samaksu jau pirms koncerta.

Jo ja nu priekšā atkal gadās lieli kuiļi, kas izmet ārā neaizsargātu mūziķi un izdemolē aparatūru?" šokā ir Kiops, kurš jau 11. augustā kopā ar Kombuļu Inesi rīko vērienīgu šlāgerfestivālu Piltenes estrādē.

Galerijā: Priekpilni kadri no Kiopa ballītēm, kas nekulturālajiem svinētājiem piektdien gan gāja secen.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!