Foto: Privātais arhīvs
Jaunā dziedātāja Sabīne Berezina joprojām ar šausmām atceras, kā pirms vairākiem gadiem vietējā kultūras namā redzējusi spoku, bet nupat viņu šokējuši draugi, kāda brīvdienu ceļojuma laikā Turaidas pilī nobildējot īstu rēgu (attēlā).

"Es ticu spokiem, jo pati šajā sakarā esmu piedzīvojusi tādas lietas, ko pat atcerēties negribas. Pati esmu sastapusies ar īstu rēgu," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Sabīne.

Ar šo notikumu saistās vienas no baisākajām viņas dzīves atmiņām. Tas noticis pirms vairākiem gadiem Bauskas novada Līduma kultūras namā. Jaunā dziedātāja vakaros, kad kultūras namā neviena vairs nebijis, gājusi uz to vingrināties dziedāšanā.

"Trešajā stāvā bija tāda istaba, kurā stāvēja visi vecie dokumenti, kuru īpašnieki jau bija viņsaulē. Iesākumā mani pārsteidza tāda kā klabināšana un grabēšana tepat blakus, lai gan nams vakarā bija pilnīgi tukšs - pat sarga nebija. Nospriedu, ka draugi ākstās. Man līdzi bija suns, un jutu, ka arī viņš kļūst tāds tramīgs," baisos notikumus atceras Sabīne.

To, ka te vairs nav runa par kaut kādiem draugu jociņiem, viņa sapratusi, kad pēkšņi atvērtas vaļā tikušas durvis, kuras, kā Sabīne labi zinājusi, pirms tam stāvējušas cieši aizslēgtas. Turklāt tās atvērtas vairākas reizes pēc kārtas.

"Kad aizgāju mājās, mamma neticēja manam stāstam. Atgriezos kultūras namā pēc dažām lietām, ko tur atstāju - kāpu augšā un neticēju savām acīm - aizslēgtās durvis atkal bija plaši atvērtas! Plēsu laukā un skrēju prom, cik ātri spēju.

Zināju, ka nav labi atskatīties, taču kaut kas tomēr vilka paskatīties atpakaļ. Šausmās ieraudzīju logā aiz aizkariem stāvam kādu ēnu," stāsta jaunā dziedātāja. Pēc notikušā viņa trīs mēnešus šajā kultūras namā vairs nav rādījusies.

"Mamma pastāstīja nama saimniekiem visu, ko esmu pieredzējusi, un visi vecie dokumenti, kas glabājās trešā stāva istabā, tika nodedzināti.

Tā jau saka, ka, ja uz zemes ir kādi nepabeigti darbi, mirušo dvēseles turpina klejot apkārt. Gan jau tāpat bija arī ar šiem dokumentiem - veciem kultūras nama darbinieki atgriezās pie saviem dokumentiem un nepaveiktajiem darbiem. Pēc to nodedzināšnas dvēseles varēja pārstāt klejot. Spoki pēc tam kultūras namā nav manīti," zina stāstīt Sabīne.

Šis atgadījums tikai nostiprinājis Sabīnes pārliecību par to, ka dažādi spoki un dēmoni eksistē arī uz šīs zemes. Viņa ar interesi skatās šausmu filmas par spokiem, īpaši ja tās balstītas uz patiesiem notikumiem. Sabīnes draugi nupat apliecinājuši meitenes aizdomas par to, ka spoki eksistē, parādot viņai Turaidas pilī uzņemtus fotoattēlus.

"Tur veselās divās bildēs gaisma krīt tā, ka redzams sirms seno laiku vīrietis ar bāliem matiem. Skaidrs, ka tas nav nekāds traips uz bildes, bet reāli nofotografēts spoks," bildēs ieskatoties, secinājusi Sabīne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!