Foto: Mango

Mūziķis Didzis Bordo nupat šokēja LNT talantu šova O!Kartes skatuve skatītājus, publiski novelkot bikses, bet no šova izbalsotā dalībniece Liene Brikovska jeb Lee (attēlā) pievienojas Didzim aizspriedumu laušanā un publicē savu kailfoto.

"Bilde sevī ietver stāstu - ar tās palīdzību es aicinu nepazaudēt sevi un savu dvēseli, brīvi paust savu izpratni par lietām un arī ikdienā justies tikpat brīvi kā kailam bērnam, kas dus mātes klēpī. Ja tu jūties brīvi, tu staro, un šo gaismu no tevis uzņem arī citi cilvēki," sava kailfoto vēstījumu portālam Mango atklāj Brikovska.

Ar šo drosmīgo soli meitene pauž atbalstu šova O!Kartes skatuve kolēģim Didzim Bordo, kurš arī nekautrējās atkāpties no sabiedrības uzspiestajām normām un publiski izģērbties.

"Didzis ir fantastisks un dziļš cilvēks - spēcīga personība. Pats skaistākais viņā ir tas, ka viņš ir patiesi brīvs no jebkādām sabiedrības uzspiestajām normām. Viņš mīl savu ķermeni. Es viņam pievienojos uzskatā, ka kailums ir tikpat dabiska lieta, kā ēst un dzert. Mēs visi esam skaisti, un ir jāiemācās to saredzēt.

Cilvēks piedzimst kails. Mazs bērns nezina, kas ir kauns, bērns nekautrējas no sava ķermeņa. Bērns nevērtē neko - viņam viss ir mīļš. Tā viņš mīl visu un visus ar beznosacījumu mīlestību līdz paaugas, un pasaule tam "iemāca" pavisam ko citu. Es mācos mīlēt sevi tādu, kāda esmu. Apģērbta vai kaila - manas bagātības nav iekārtas skapī - tās ir manī. Nabags vai bagāts, jauns vai vecs, melns vai balts - mācieties pieņemt viens otru tādus, kādi mēs esam," savus uzskatus par kailumu pauž jaunā dziedātāja.

Skaidrs, ka drosmīgie jaunieši ar savu uzdrīkstēšanos devuši iemeslu plašām diskusijām par kailuma pārspīlēto nozīmi mūsdienu sabiedrībā, taču gan Didzis, gan Liene apzinās, ka pilnībā atbild par savu rīcību un publiski atkailinājušies nevis tāpēc, lai šokētu, bet - gluži pretēji - lauztu stereotipus.

"Mans ķermenis ir daļa no manis. Daļa no manis ir daļa no pasaules. Kad es runāju, mans ķermenis runā man līdzi. Kad es dziedu, arī mans ķermenis dzied. Kad es klusēju, ķermenis turpina runāt, jo tam ir sava valoda. Ķermenis pasaka visu, un tas nemāk melot," uzskatos par kaila ķermeņa visdziļāko nozīmi dalās Brikovska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!