Foto: Vida Press
Apcietinājumā nonācis 22 gadus vecais amerikāņu reperis Daniels Hernandezs, kurš pazīstams ar skatuves vārdu Tekashi 6ix9ine vai vienkārši 6ix9ine. Ja pret mūziķi izvirzītās apsūdzības izdosies pierādīt, viņam draud ilgtermiņa cietumsods.

Pretrunīgi vērtēto reperi, kuram jau agrāk bijušas problēmas ar likuma ievērošanu, Federālās izmeklēšanas birojs (FIB) apcietinājis pagājušajā svētdienā, vēsta dažādi ārzemju plašsaziņas līdzekļi.

Viņš tiek turēts aizdomās par reketu, naudas atmazgāšanu, izvairīšanās no nodokļu maksāšanas un citiem noziegumiem.

Raidsabiedrība BBC ziņo, ka repera vārds tiek saistīts arī ar organizēto noziedzību un ir aizdomas, ka viņš ir Ņujorkas bandas "The Nine Trey Bloods", kas pazīstama arī kā "TreyWay", biedrs.

Medijos publiskotā informācija liecina, ka reperis arestēts, balstoties uz piecus gadus ilgušu federālo izmeklēšanu. Mūziķa vārds iepriekš minētā noziedzīgā grupējuma ietvaros tiek saistīts arī ar narkotiku tirdzniecību, bruņotām laupīšanām un pat līdzdalību slepkavībās.

Ja apsūdzības izdosies pierādīt, tiesa reperim var piespriest līdz pat 32 gadu ilgu cietumsodu. Savukārt gadījumā, ja izdosies pierādīt mūziķa saistību ar noziedzīgo bandu, viņš var tikt notiesāts uz mūžu.

Tiesa, kā šonedēļ ziņo izdevums "People", repera advokāts medijiem izplatītā paziņojumā norādījis, ka viņa klients nav pastrādājis nekādus noziegumus un apzināti sevi pozicionē kā gangsteri, lai popularizētu savu mūziku.

Reperis, kura vārds savulaik izskanēja arī mazgadīgo pavedināšanas skandālā, pazīstams ar savu debijas albumu "Day69: Graduation Day". Savukārt šovasar plašu ievērību guva viņa kopdarbs "FEFE" ar reperi Nikiju Mināžu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!