Foto: F64
Krievijā populārā latviešu izcelsmes dziedātāja Laima Vaikule (attēlā) vairs nevairās publiski runāt par to, kāpēc viņa nav laidusi pasaulē bērnus, un atklājusi, ka jaunības gados viņai bijuši divi aborti.

"Ja man tagad kāds vaicātu, vai sieviete viena pati var izlemt veikt abortu vai nē, es kategoriski iebilstu. Tagad abortu uztveru kā slepkavību, jo bērniņš, kas dzīvo sievietes vēderā, ir dzīva būtne. Agrāk to neatzinu un nesapratu, ka divas reizes esmu šādi rīkojusies," tā sarunā ar Krievijā iznākošo žurnālu Taini Zvjozd atklājusi dziedātāja.

Jaunības gados, kad Laima mācījās Rīgas Medicīnas skolā, viņa bieži pavadījusi laiku nevis lekcijās, bet draugu kompānijās, kur netrūcis arī alkohols un puiši. Šajā laika posmā, septiņdesmito gadu sākumā, meitene palikusi stāvoklī, un, lai atbrīvotos no nevēlamas grūtniecības, viņa izlēmusi izdarīt abortu.

Pāris dienas pēc pārciestās operācijas Laima jau devusies uz noklausīšanos pie komponista Raimonda Paula. Jaunā vokāliste bijusi apņēmības pilna izmainīt savu dzīvi un aizmirst izdarīto - pametusi medicīnas studijas, topošā estrādes zvaigzne sāka karjeru uz lielās skatuves.

Vaikule jau ilgus gadus dzīvo kopā ar savu producentu Andreju Latkovski, un attiecību sākumposmā Laima gaidījusi bērniņu, bet Andreja rīcība liecinājusi, ka viņš nevēlas mazuli, tāpēc viņa atkārtoti veikusi abortu. Lai arī pēc kāda laika Vaikule ļoti vēlējusies bērnu, grūtniecība vairs nav iestājusies.

Šobrīd Vaikulei ir slava, popularitāte, nauda un mīļotais vīrietis, bet pie mazuļa viņai tā arī nav izdevies tikt. Lai gan dziedātāja prātojusi par bērna adopciju, baznīca, kuru apmeklē dziedātāja, nav atbalstījusi Laimas Vaikules lēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!