Piektdien, 31. jūlijā, apaļu jubileju atzīmē kolorītais un tūkstošiem televīzijas skatītāju iemīļotais raidījuma Поле чудес (Brīnumu lauks) vadītājs Leonīds Jakubovičs (attēlā) - viņam šajā dienā aprit 70 gadi.

Viens no populārākajiem Krievijas televīzijas raidījumiem pie skatītājiem nonāca 1990. gada rudenī, bet gadu vēlāk pirmo šova vadītāju, žurnālistu Vladislavu Ļistjevu nomainīja literāts, dramaturgs Jakubovičs.

Iespējams, tieši viņš arī kļuva par šova ilgstošo panākumu un milzīgās skatītāju mīlestības "atslēgu" -Поле чудес pat izveidots savs muzejs, un tas vēl šobrīd - 25 gadus pēc pirmā raidījuma - ir starp iemīļotākajām Krievijas TV pārraidēm.

Leonīds dzimis inženiera un ginekoloģes ģimenē, bet pats zēns no skolas izslēgts un vidējo izglītību ieguvis vakarskolā. Studējis Maskavas elektroniskās mašīnbūves institūtā un Maskavas Inženierceltniecības institūtā un studiju laikā aizrāvies ar teātra spēlēšanu, kā arī piedalījies KVN komandā.

Neilgi pastrādājis rūpnīcā, astoņdesmito gadu sākumā Jakubovičs pievērsās literārajai darbībai un sāka rakstīt tekstus un scenrāriju pārraidēm А ну-ка, парни! un А ну-ка, девушки!.

Kā scenāriju autors darbojies arī citos TV projektos, bet 1991. gadā izturējis atlasi uz Поле чудес vadītāja vietu, un tad par viņu uzzināja visa Krievija un bijušās Padomju Savienības valstis. Vēlākajos gados viņš vadījis daudz dažādus televīzijas projektus, bet zināmākais no tiem ir un paliek Поле чудес.

Jakubovičs arī izmēģinājis spēkus politikā, 1995. gadā kandidējot Krievijas Valsts domes vēlēšanās, bet neguva pietiekamu tautas atbalstu. Kopš 2004. gada viņš ir partijas Vienotā Krievija biedrs.

Jakubovičs ir divas reizes precējies, un arī viņa dzīvē netrūkst skandālu - 2001. gada vasarā viņš ar automašīnu notrieca 30 gadus vecu vīrieti, kurš gāja bojā. Tiesa, šajā negadījumā pie vainas bijis pats gājējs.

Pirms diviem gadiem raidījuma vadītājs iekūlās skaļā konfliktā Šeremetjevas lidostā - tur it kā slikto laika apstākļu dēļ aizkavējās Aeroflot lidmašīna, bet, kad pasažieri, starp kuriem bija arī Jakubovičs, uzzināja, ka citas lidmašīnas turpina izlidot, gandrīz sākās kautiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!