Foto: AFP/Scanpix

Jaunākās superaģenta Džeimsa Bonda filmas Operācija Skyfall pirmizrādi Londonas Albertholā apmeklēja ne tikai tās galvenie varoņi un kino pasaules slavenības, bet arī princis Čārlzs un viņa dzīvesbiedre - Kornvolas hercogiene Kamila.

Viens no pirmajiem uz sarkanā paklāja parādījās pats aģenta 007 lomas atveidotājs Daniels Kreigs. "Tas ir vienkārši neticami. Šī ir mana trešā [Džeimsa Bonda seriāla] pirmizrāde un noteikti - vislabākā," žurnālistiem atzina aktieris.

Kreigs izteicās, ka viņš jūtas "ļoti lepns, ka varējis atveidot Aiena Fleminga romānu varoni 50. gadadienā, kopš viņš parādījies uz kino ekrāniem." Pirmā filma par Džeimsa Bonda piedzīvojumiem bija Doktors Nē (Doctor No) 1962. gadā.

Arī kino kritiķi par filmu jau izteikušies atzinīgi - daudzi to nodēvējuši par labāko visā Bondiānas ciklā, turklāt britu eksperti to atzīst par "Oskara" balvas cienīgu.

Džeimss Bonds šovasar izpelnījās īpašu godu arī tad, kad Olimpiādes atklāšanas ceremonijā Londonā Daniels Kreigs Bonda lomā tika parādīts kopā ar karalieni Elizabeti II.

Bondiānas 23. filmā tiek pārbaudīta Bonda uzticība M brīdī, kad cilvēki no pagātnes uzsāk viņas medības. Kad sākas uzbrukumi MI6, aģentam 007 ir jāatklāj briesmu avots un jāiznīcina tas, lai ko tas maksātu.

Latvijas kinoteātros filmu sāks demonstrēt 2. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!