Foto: AFP/Scanpix
Otrdien, 18. novembrī, tika atzīmēta Latvijas neatkarības pasludināšanas 96. gadadiena, un šis kuriozais fakts, protams, tika pamanīts arī ārpus Latvijas robežām.

Latvijas dzimšanas dienu savā raidījumā The Late Late Show bija nolēmis pieminēt populārais Skotijā dzimušais amerikāņu jokdaris, rakstnieks un TV "seja" Kreigs Fērgusons (attēlā), kurš, protams, sev raksturīgajā manierē nevarēja atturēties arī no kāda skarbāka jociņa.

Sveicot Latviju nozīmīgajā dienā, kuru pats raidījuma vadītājs esot gaidījis visu gadu, Fērgusons mētāja visādas asprātības, bet apsveikumu noslēdza ar visai oriģinālu atklāsmi.

"Šajā dienā aprit 96 gadi, kopš Latvija atbrīvojās no Krievijas, un aptuveni divi gadi, līdz Krievija viņus atkal paņems atpakaļ," izsaucot vētrainus smieklus auditorijā, paziņoja Fērgusons un ātri vien pievērsās nākamajam tematam - Marokas neatkarības dienai.

Šī nav pirmā reize, kad Fērgusons savā šovā piemin Latviju - pirms kāda laika viņš atzina, ka, lai gan nav šeit bijis un nepazīst nevienu latvieti, viņš uzskata, ka mēs esam lieliski, un pat posās apciemot ne tikai Latviju, bet visas Baltijas valstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!