Foto: AP/Scanpix

Nav šaubu, ka vislielāko emocionālo pārbaudījumu šī gada Eirovīzijas konkursā izjuta Krievijas pārstāve Poļina Gagarina (attēlā). Balsošanas laikā skatītāji varēja sekot līdzi Poļinas noskaņojuma svārstībām no absolūtas sajūsmas līdz nespējai valdīt asaras.

Tas, ka Krievijas pārstāvei Vīnē būs jābūt ar īpaši stipriem nerviem, bija skaidrs jau uzreiz pēc pagājušā gada Eirovīzijas konkursa, kurā krievu māsiņas Tolmačevas tika publiski izsvilptas, auditorijai paužot nostāju pret Krievijas īstenoto politiku Ukrainā.

Lai arī Poļinai nenāktos piedzīvot ko līdzīgu, Vīnē speciāli tika uzstādīta tehnika, kas slāpētu iespējamos svilpienus Poļinas priekšnesuma laikā. Taču tas neliedza konkursa skatītājiem iespēju meklēt citus veidus, kā paust savu politisko nostāju Krievijas sakarā.

Daļa skatītāju ņēma vērā konkursa organizatoru ieteikumu un distancējās no politiskajiem notikumiem, balsojot par Poļinas skaisto dziesmu. Rezultātā Krievijas pārstāve tika pie negaidīti liela punktu skaita, vienubrīd pat izvirzoties līderos.

Tas savukārt lika paust neapmierinātību tiem sociālo tīklu lietotājiem un koncerta apmeklētājiem, kuri, vērtējot Poļinas priekšnesumu, tomēr nespēj atkāpties no politiskā konteksta.

Par negaidītu pārsteigumu parūpējās arī mūsu kaimiņvalsts Lietuva. Valsts, kura allaž dāsni dāvājusi punktus savai kaimiņvalstij Krievijai, šoreiz Poļinu, kura bija viena no galvenajām konkursa favorītēm, atstāja pavisam bešā.

Sakāpinātā uzmanība Krievijas sakarā balsu paziņošanas laikā pamatīgi ietekmēja arī valsti pārstāvošo mākslinieci. Teju visu balsu skaitīšanas laiku Poļina mirka asarās.

Lai sniegtu Poļinai emocionālo atbalstu, kopā ar mākslinieci aizkulisēs atradās arī viņas vīrs Dmitrijs Ishakovs. Mīļotais visu balsu skaitīšanas laiku atradās blakus sievai un steidza slāpēt sievas asaras ar kvēliem skūpstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!