Foto: DELFI

Otrdien, 6. maijā, Kopenhāgenā sāksies cīņa par ikgadējā starptautiskā Eirovīzija dziesmu konkursa uzvarētāja godu. Muzikālo sacensību, kā jau ierasts, translēs arī Latvijas Televīzija, un šogad gods to komentēt atkārtoti uzticēts Valteram Frīdenbergam un Kažam jeb Kārlim Būmeisteram (attēlā).

Ilgus gadus Eirovīzijas konkursa "balss" Latvijā bija žurnālists Kārlis Streips, bet 2011. gadā Latvijas Televīzija pieņēma lēmumu no ilggadējā komentētāja atteikties un šo pienākumu uzticēt bijušajiem grupas Putnu balle dalībniekiem, un, kā DELFI Izklaidi informēja televīzijas pārstāvji, arī šogad abos pusfinālos un fināla pārraidē Kopenhāgenā notiekošo komentēs Valters un Kaža.

Kā jau ierasts, skatītāju domas par puišu sniegumu pēdējos gados ir dalījušās - kamēr daļa skatītāju stingri aizstāv viedokli, ka tikai Streipa trāpīgie komentāri un zināšanas spēja Eirovīziju padarīt par baudāmu pasākumu, citi pārmaiņas atzinuši par gana labām.

Pērn Valters un Kaža izpelnījās asu kritiku, bet, kā vēlāk atzina Valters, visiem izpatikt nav iespējams. Tāpat viņš, ieskicējot nākotni, izteica cerību, ka pēc gada viņi ar Kažu ne tikai būšot vecāki, bet arī, iespējams, gudrāki.

Abi puiši savulaik arī paši piedalījās Eirovīzijas konkursā - 2005. gada nacionālajā atlasē skatītāji un eksperti lēma, ka tieši Valters un Kaža ar dziesmu War Is Not Over pelnījuši pārstāvēt Latviju šajā sacensībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!