Iepriekš prognozētā Oskara balvas saņēmēja – filma Slumdog Millionaire (Graustu Miljonārs) apbalvota ar astoņām statuetēm, tai skaitā arī ar galveno Oskaru kā gada labākā filma.

Oskara balvu kategorijā "Labākais režisors" par Slumdog Millionaire saņēma Denijs Boils, kā arī balvas tika saņemtas gan par filmas soundtreku, gan labāko dziesmu, kas skan filmā, gan labāko montāžu un labāko adaptēto scenāriju (labākais oriģinālcenārijs tika filmai Milk).

Par "Labāko pirmā plāna aktieri" nosaukts Šons Pens par Hārvija Milka lomu filmā Milk. Penam šis ir otrais Oskars šajā kategorijā - 2003. gadā viņš saņēma balvu par galveno lomu filmā Mystic River, bet kopumā Pens kā labākais aktieris Oskaram bijis nominēts piecas reizes.

Kā "Labākā pirmā plāna aktrise" Oskaru saņēma Keita Vinsleta par Hannas Šmitas lomu filmā Priekšlasītājs (The Reader). Aktrisei šis ir pirmais Oskars, bet kopumā viņa šai balvai bijusi nominēta sešas reizes, tai skaitā arī par galveno lomu leģendārajā melodrāmā Titāniks.

Kā iepriekš jau tika prognozēts, balvu kā "Labākais otrā plāna aktieris" saņēma nelaiķis Hīts Ledžers par Džokera lomu filmā Tumšais bruņinieks (The Dark Knight). Uz skatuves pēc zeltītās statuetes devās viņa ģimene - Ledžera māte Sallija Bella, tēvs Kims Ledžers un aktiera vecākā māsa Keita.

Savukārt balvu kā "Labākā otrā plāna aktrise" saņēma Penelope Krusa par lomu Vudija Allena filmā Vicky Christina Barcelona.

Filma Neticamais stāsts par Bendžaminu Batonu, kas bija nominēta 13 Oskariem, saņēma tikai trīs statuetes.

Latvijas skatītāji svinīgo ceremoniju, kas šogad Losandželosā norisinājās 81. reizi, varēs noskatīties 23. februāra vakarā TV6 ēterā. Ceremoniju tiešajā ēterā tulkos Ģirts Līcis, kurš šovu komentēs jau trešo reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!