Foto: Reuters/Scanpix

Vampīru sāgas Krēsla zvaigzne Kristena Stjuarte (attēlā) atzīta par vislabāk apmaksāto Holivudas aktrisi saskaņā ar žurnāla Forbes sastādīto jaunāko reitingu. Iepriekšējā līdere Andželīna Džolija noslīdējusi uz ceturto vietu.

Stjuartes ienākumi no 2011. gada maija līdz 2012. gada maijam sasnieguši 34,5 miljonus ASV dolāru. Otrās vietas ieguvēja Kamerona Diaza no viņas atpaliek tikai par pusmiljonu dolāru, bet pirmo trijnieku noslēdz Sandra Buloka, kura nopelnījusi 25 miljonus ASV dolāru.

Andželīna Džolija, kas iepriekš dalīja pirmo vietu ar Sāru Džesiku Pārkeri, šogad ir ceturtā ar 20 miljonu dolāru lieliem ienākumiem. Pārkeres ienākumi samazinājušies vēl būtiskāk – no 30 miljoniem līdz 15 miljoniem dolāru. Viņa šobrīd ir septītā pelnošākā aktrise Holivudā.

Pēc Forbes datiem, ar lielāku peļņu šogad var lepoties arī "oskarotā" aktrise Merila Strīpa, kura 22. jūnijā svinēs 63. dzimšanas dienu. 2010. – 2011. gadā viņa nopelnījusi deviņus, bet nākamajos divpadsmit mēnešos Strīpas konts papildinājies par 12 miljoniem dolāru.

Forbes topā iekļuvušas arī citas Holivudas skaistules – Čārlīze Terona (18 miljoni dolāru), Džūlija Robertsa (16 miljoni dolāru) un Kristena Viga (12 miljoni dolāru).

Pirmo desmitnieku noslēdz Dženifera Anistone, kura šajā periodā nopelnījusi 11 miljonus. Vēl pirms gada aktrises ienākumi bija ievērojami lielāki – 28 miljoni dolāru, kas ļāva Anistonei pacelties līdz topa otrajai pozīcijai, kuru viņa dalīja ar Rīzu Viterspūnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!