Foto: Publicitātes foto

No piektdienas, 23. novembra, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt fantastikas piedzīvojumu filmu Mākoņu atlants (Cloud Atlas) ar Tomu Henksu galvenajā lomā vai – precīzāk – lomās.

Mākoņu atlants ir līdzīgs spoguļu labirintam: seši laikmeti, seši stāsti un varoņi, kuru gaitas savijas laikā un telpā. Jauns notārs XIX gadsimtā ceļo ar kuģi uz Sanfrancisko, un komponists, kas ir spiests tirgot savu dvēseli un ķermeni Eiropā laikā starp diviem pasaules kariem.

Žurnāliste no 1970. gadu Kalifornijas, kurai izdodas atklāt korporatīvu sazvērestību, un neliels mūsdienu izdevējs, kas ticis pie lielām naudas summām un tagad slēpjas no kreditoriem.

Viesmīle - klons no ātrās ēdināšanas uzņēmuma futūristiskā Korejā un kazu gans civilizācijas norietā tālā nākotnē... Visi šie tik atšķirīgie cilvēki ir saistīti laikā un telpā ar neredzamu pavedienu.

Filmas Mākoņu atlants oficiālais reklāmas treileris

Filma uzņemta pēc Deivida Mičela 2004. gadā izdotā fantastikas romāna Mākoņu atlants motīviem, un tai ir trīs režisori - vācietis Toms Tikvers (Run Lola Run), kā arī filmas Matrikss veidotāji brālis un māsa Endija un Lana Vahovski.

Kā zināms, vēl Matriksa uzņemšanas laikā Larijs Vahovskis bija vīrietis, bet tagad viņš ir sieviete, kuras vārds ir Lana (par dzimuma maiņas iemesliem sīkāk var lasīt šeit).

Bez Toma Henksa filmā darbojas visai spilgta aktieru plejāde - Halle Berija, Džims Broudbents, Džims Stērdžess, Bens Višovs, Hjū Grants, Sjūzena Sarandona un citi.

Filmas budžets ir 102 miljoni ASV dolāru, un kopš pirmizrādes brīža tā atpelnījusi gandrīz pusi no ražošanā un reklāmā ieguldītās summas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!