Foto: DELFI

Kopš šova Lauku sēta izskaņas pagājuši jau gandrīz trīs mēneši, un pamazām lielajam ceļojumam uz Brazīliju pošas projekta uzvarētājs Mārtiņš Ainis Roga (attēlā). Tiesa, arī šoreiz neiztikt bez skandāliem.

Pēdējo nedēļu laikā Facebook tīklu ir pārpludinājušas Mārtiņa žēlabas. Galvenais neapmierinātības iemesls – izrādās, ka šova balvā iegūta tikai viena ceļazīme uz Brazīliju, kas nozīmē, ka uzvarētāja sieviņai jāpaliek mājās.

Tiesa, šova uzvarētāja sūkstīšanās ir neizprotama – viņš pats publiski savā Facebook profilā vēstījis, ka, parakstot līgumu, zinājis, ka balvā būs ceļojums vienai personai. Viņš gan līdz pēdējam cerējis, ka šova veidotāji sagādās pārsteigumu, tomēr tā nav noticis un sekojusi vilšanās.

Mārtiņš arī izpētījis, ka 16 dienu ilgajā ceļojumā viņam paredzētas vien 12 brokastis, četras pusdienas un trīs vakariņas. Tāpat vīrietis noraizējies par lielajiem izdevumiem, ko prasīs potēšanās pirms brauciena, un tas, ka viņam acīmredzot būs jānakšņo kopā ar kādu svešinieku, jo norādīts, ka dzīvošana paredzēta divvietīgos numuros.

"Šajā brīdī mani noteikti sapratīs tie, kuru laulības dzīve ieripo pirmajā gadu desmitā un kuru ikdiena norit roku rokā," līdzjūtības jūtas modināja Roga.

Viņš gan ir apņēmības pilns savākt naudiņu arī otrai biļetei, lai eksotisko braucienu varētu baudīt kopā ar mīļoto, bet dažus viņa uzbāzība paguvusi nokaitināt. Savu sašutumu nav spējusi slēpt uzņēmēja Linda Abu Meri.

"Vākt ziedojumus biļetei uz Brazīliju ir nekaunīgi. Bieži Facebook saņemu vēstules no cilvēkiem ar visdažādākajiem jautājumiem, lūgumiem, arī pateicības vārdiem par kaut ko, uzmundrinājumu, iepazīšanās mēģinājumiem.

Ir gadījumi, kad kāds uzraksta, ka viņam vajag naudu zālēm vai lūdz ziedot ārstēšanai. Bet ko tādu, kā šorīt, saņēmu pirmo reizi. Nekautrējos pārpublicēt, jo saturs tiešām ir to vērts.

Kāds ārpus mana draugu loka esošs Rogas kungs grib naudu biļetei uz Brazīliju. Pieņemu, ka ar šo "necilo" lūgumu viņš nav vērsies tikai pie manis, bet izsūtījis visiem potenciālajiem "muļķīšiem", kuriem vajadzētu samesties, lai kungs var doties ceļojumā.

Publicēju vēstuli pilnībā, ar visu konta numuru, varbūt kāds tomēr domā, ka Brazīlija ir kas tāds, kam lūgties naudu. Ne slimība, ne bērni, ne nabadzība, ne nelaime. Bet Brazīlija. Esmu patiešām nikna," savā Facebook profilā vēsta Abu Meri.

Viņa arī ļāvusi ielūkoties saņemtajā vēstulē, ko publicējam, saglabājot autora rakstību.

"Labdien rakstu ar lūgumu ziedot. Iepriekšējā gadā uzvarēju tv šovā Lauku sēta kurā ieguvu ceļojumu vienai personai uz Brazīliju bet vēlos šo ceļojumu pavadīt kopā ar mīļoto sieviņu, tā kā šova veidotāji neparūpējās par ceļojuma balvu divām pers.varbūt jums ir iespēja ziedot kaut vienu euro.biļeitei nrpieciešama summa ir 3965 euro Konta nr. LV60HABA0551003319441 Solvita Roga ar norādi mērķi zuedojums biļetes iegādei uz Brazīliju. Ja saziedotā naudas dumma pārsniegs biļetes cenu nauda tiks atgriezta zuefotājam vai vienojoties novirzīta labdarībai."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!