Foto: Privātais arhīvs

Svētdienas, 10. novembra, vakara telekanāla NTV Mir Baltic šova Gribu pie Meladzes kārtējā raidījumā Markus Riva (attēlā) kļuva par galveno zvaigzni. Mūziķis negaidīti tika pārcelts uz citu grupu un paveica tik satriecošu darbu, ka zālē sēdošie cēlās kājās un sajūsmā izkliedza Markus vārdu.

Šajā raidījumā puiši, kuri sacensībā par vietu Konstantīna Meladzes grupā tikuši tik tālu, tika īpaši pielāgoti Krievijas šovbiznesa standartiem - mūziķus apstrādāja profesionāli frizieri, apgriežot un pārkrāsojot puišu matus. Pie jauna tēla tika arī mūsu Markus Riva. Viņu krievu modes pazinēji padarīja par blondu smukulīti.

Izskatīgais latviešu vīrietis aizkulisēs paguva paspīdēt ne tikai ar savu jauno frizūru, bet arī labi trenēto augumu. Markus atkal izrādīja Krievijas faniem savus plikumus, aizkulisēs staigājot ar kailu torsu, kuru neviltoti apbrīnoja citi kolēģi.

Šajā konkursa kārtā grupām bija jāizpilda divas dziesmas. Poļinas Gagarinas audzēkņi kā pirmo izpildīja No Doubt smeldzīgo hitu Don't Speak.

Lai gan žūrija kritizēja grupu par komandas gara trūkumu, meiteņu spiedzieni zālē pierādīja, ka viss kārtībā - Markus un pārējie puiši Krievijai pat ļoti patīk. Pēc pirmajiem priekšnesumiem izslēgta tika Evas Polnas grupa.

Pirms grupu otrajiem numuriem Meladze pēkšņi paziņoja, ka nākamā priekšnesuma izpildei divi dalībnieki tiks samainīti vietām. Markus negaidīti tika izslēgts no Gagarinas blices un nodots ukraiņu dziedātājas Annas Sedokovas gādībā.

Kopā ar jauno kolektīvu mūsu mūziķim, kuram pat krievu valoda sagādā zināmas problēmas, bija 15 minūšu laikā jāsagatavo un jāizpilda dziesma ukraiņu valodā. Viņa jaunā skolotāja bija pamatīgi nobažījusies par to, vai tas vispār iespējams, taču Markus šoreiz pārspēja pats sevi.

Viņš uzrakstīja ukraiņu tekstu uz rokas, aši noskaidroja izrunas īpatnības, un rezultāts bija satriecošs - kā Markuss atvēra muti, zālē sākās ovācijas un ļaudis cēlās kājās.

Pēc dziesmas zāle nespēja rimties un vēl ilgi turpināja izkliegt Markus vārdu, bet pēc priekšnesuma sociālajos tīklos sākās īsta sajūsminātu atsauksmju lavīna.

Arī Meladze nespēja slēpt sajūsmu par puišu veikumu, uzsverot, ka viņam ir ļoti svarīgi, ka grupa, kurā nav neviena ukraiņa, spēja šo kompozīciju tik veiksmīgi izpildīt.

No tālākās cīņas tika izslēgts Timati grupējums. Jau pēc diviem raidījumiem būs zināmi laimīgie, kuri iekļūs Meladzes grupā. Palikušas vairs tikai četras puišu grupas, un to sastāvā ir arī Markus Riva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!