Foto: Privātais arhīvs

Aizvadītajā nedēļas nogalē par īstu sensāciju kļuva Diāna Paško, rīdziniece, kura apbūra gan Ukrainas šova "X-Factor" žūriju, gan tūkstošiem skatītājus pie TV ekrāniem. Kas ir daiļā un talantīgā meitene?

Pēc meitenes žilbinošā snieguma šova atlasē, žūrijas slavas vārdiem un skatītāju stāvovācijām Ukrainā sekoja publikācijas Latvijas medijos un sen neredzēti daudz pozitīvu komentāru. Daudzi arī brīnījās, kur līdz šim meitene slēpusies un kāpēc jau sen nav ierindojusies starp populārākajiem pašmāju dziedātājiem,

"Līdz dalībai šovā "X-Factor 7" es iedziedāju populāru Krievijas un citu valstu izpildītāju dziesmu kaverversijas un dalījos ar tām savā "YouTube" kanālā un "Facebook" profilā. Tāpat es uzstājos dažādos izklaides pasākumos un korporatīvās ballītēs. To visu ar lielu prieku es turpinu darīt vēl aizvien," "Delfi Izklaidei" stāsta Diāna.

No 2012. līdz 2013. gadam viņa bija grupas "AiWink" soliste, un ar šo muzikālo apvienību meitene arī startēja "Eirovīzijas" nacionālajā atlasē. Tāpat viņa uzvarējusi Krievijas dziedātāja Grigorija Ļepsa konkursā "Рюмка водки на столе" un ierakstījusi divas oriģināldziesmas.

Internetā izvietotie video arī palīdzējuši nokļūt šovā "X-Factor" – ar viņu sazinājušies projekta menedžeri un uzaicinājuši uz atlasi.

"Es turp devos, lai uzklausītu kompetentu cilvēku viedokli par sevi kā mākslinieci. Pirmkārt, es braucu sevis dēļ, lai palīdzētu sev, nevis slavas vai atpazīstamības dēļ, kā noteikti daudzi domā.

Man ir 20 gadi, un es gribu izvēlēties savu dzīves ceļu. Patstāvīgi es šādu lēmumu nespēju pieņemt, lai gan lieliski zinu, ka gribu būt dziedātāja. Tomēr apstākļu un sabiedrības spiediens man lika šaubīties par sevi kā dziedātāju un dziesmu autori. Es nebiju droša, ka man ir jānodarbojas ar mūziku, jo sapratu, ka tā nav pati stabilākā joma ienākumu un pieprasījuma ziņā," spriež jauniete.

Foto: Privātais arhīvs
Lai gan viņu šajā izvēlē atbalstījusi ģimene un tuvākie cilvēki, Diāna vēlējusies saņemt profesionāļu vērtējumu, šovs tajā brīdī bijis viņas vienīgā iespēja, un meitene nav vilcinājusies to izmantot.

"Es gribu, lai cilvēki mani pareizi saprot – es nebraucu slavas dēļ vai lai par mani runātu. Man šovs "X-Factor" ir tikšanās ar profesionāļiem, lai uzklausītu viņu viedokli un padomus. Tā ir iespēja kļūt pārliecinātākai un atmest šaubas. Un, jā, darīt to milzīga pūļa acu priekšā, bet man tas patiesi bija nepieciešams," lēmumu skaidro Diāna.

Uzstāšanās šova atlasē aizritējusi kā sapnī, un viņa līdz pēdējam nav spējusi noticēt, ka tas patiesi notiek. "Bet es sev teicu: "Vienkārši dari to, kas tev jādara." Pēc tam vēl ilgi nespēju atgūties un apjēgt, ka tas ar mani ir noticis," sajūtas pēc uzstāšanās milzīgās TV auditorijas priekšā atceras meitene.

Foto: Privātais arhīvs
Meitenes dzīve nav tikai mūzika – viņu interesē psiholoģija un ezotērika. Viņa mīl no sirds izrunāties ar labākajiem draugiem, pavadīt laiku ar jaunāko brāli un mammu, apciemot vecmāmiņu un vectētiņu.

"Es esmu ģimenes cilvēks. Neraugoties uz profesijas izvēli, skaļi tusiņi man nepatīk. Lai gan man ļoti patīk naktis, visbiežāk es palieku mājās un pavadu laiku vienatnē. Pat piektdienas vakaros.

Man ir labi vienatnē ar sevi un savām domām. Tāpat man patīk sports. Tas ļauj sakārtot domas. Un miegs. Jā, es ļoti mīlu pagulēt," smaidot stāsta Diāna.

Šova "YouTube" kanālā pie video par Diānu teikts, ka viņa bieži dzirdot komentārus par savu izskatu un dažkārt pat tiekot dēvēta par citplanētieti. Meitene apstiprina – cilvēki viņas ārieni vērtē neviennozīmīgi.

Foto: Privātais arhīvs
"Jā, ir cilvēki, kuri uzskata, ka izskatos netipiski un kā no citas planētas. Es nezinu, vai tas ir labi, vai slikti. Bet es zinu, ka visiem patikt nav iespējams. Kāds mani sauc par skaistu, bet cits manī skaistumu neredz. Tādas ir cilvēku tiesības," atzīst Diāna un neslēpj – daudz vairāk viņu uztrauc darbs ar raksturu, balsi un muzikālo materiālu.

Pagaidām, protams, vēl pāragri spriest, kā dalība šovā "X-Factor" ietekmēs meitenes profesionālo karjeru, bet to, ka viņas dzīve jau tagad ir mainījusies, Diāna nenoliedz – starts šovā radījis lielu rezonansi.

"Pēdējo dienu laikā esmu saņēmusi ļoti daudz vēstuļu, atsauksmju, komentāru, komplimentu. Tik daudz es pat savā dzimšanas dienā neesmu saņēmusi. Es visas redzu un izlasu. Un vēlos pateikties šiem cilvēkiem par mīlestību un labsirdību.

Man patiešām ir ļoti patīkami, ka viņi nolemj man atrakstīt, lai atbalstītu vai vienkārši pateiktu labus vārdus, vienalga, vai esam pazīstami, vai nē. Es ļoti to novērtēju. Tas ir neticami. Paldies jums!" no sirds saviem atbalstītājiem vēlas pateikties jaunā skatuves māksliniece, kuras gaitām Ukrainas šovā nu sekos līdzi daudz prāvāks fanu pulks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!