Foto: Publicitātes foto

Viena no šova Lauku sēta otrās sezonas dalībniecēm Daiga Spuldzeniece (attēlā) iekūlusies nepatīkamā skandālā - sieviete stājusies tiesas priekšā un saņēmusi sodu par to, ka, strādājot Valkas pamatskolā, viņa ļaunprātīgi izmantojusi savu stāvokli un nozagusi skolēnu naudu.

Valkas pamatskolā Spuldzeniece strādājusi kopš 2005. gada, bet tagad viņa no direktores vietnieces saimnieciskos jautājumos amata pienākumu pildīšanas ir atbrīvota un uzskatāma par bezdarbnieci - iemesls darba attiecību pārtraukšanai bijusi zādzība, vēsta laikraksts Latvijas Avīze.

Pagājušā mācību gada nogalē Valkas pamatskolā uzsākta naudas vākšana, lai laicīgi pasūtītu grāmatas nākamajam mācību gadam - bērni un vecāki laicīgi atnesuši naudu, un tā nolikta skolas seifā.

Vasaras beigās seifs atvērts, un atklājies, ka nauda vairāk nekā tūkstoš latu apmērā pazudusi. Šajā situācijā palīdzīgu roku sniegusi Valkas novada dome, bet policija uzsākusi lietas izmeklēšanu un noskaidrojusi, ka pie vainas ir skolas direktores vietniece saimnieciskajos jautājumos Daiga Spuldzeniece.

Vēlāk tapis zināms, ka Spuldzeniece izdarījusi divas zādzības - jūnija sākumā viņa no seifa piesavinājusies 150 latus, bet vēlāk, kad jau sācies skolas brīvlaiks, krietni prāvāku summu - 1065 latus un 38 santīmus.

Zādzībās apsūdzētā sieviete tiesas sēdes laikā savu vainu atzinusi un solījusi naudu atdot, bet tiesa Spuldzenieci sodīja ar brīvības atņemšanu uz septiņiem mēnešiem, soda izciešanu nosakot nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu, kā arī piedalīšanos probācijas dienesta noteiktajās programmās, vēsta Latvijas Avīze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!