Foto: Publicitātes foto

Kaislības nerimst ap TV3 demonstrēto šovu Precos ar svešinieku! - tā kā pāriem ar kopdzīvi iet grūti, tiek meklēti vainīgie, bet par vienu no apspriestākajām savienībām kļuvusi sportiskā Ulvja (attēlā centrā) un mākslinieciskās Zanes laulība.

Jau daudz rakstīts par to, ka Ulvis gan kāzu ceļojumā, gan pēc tam asi kritizēja savas līgaviņas izskatu. Viena no šova ekspertēm - psihoterapeite Ināra Vārpa - gan norādīja, ka tā varētu būt paša Ulvja vaina, jo dalībnieku atlasē viņš nav spējis skaidri formulēt, ko īsti vēlas redzēt savā otrajā pusītē.

Pēc Vārpas skarbajiem izteikumiem ar DELFI Izklaidi sazinājās pats Ulvis, lai ieviestu skaidrību. 

"Manuprāt, es ļoti skaidri atlasēs minēju, kādas sievietes mani uzrunā. Vairākkārt uzsvēru, ka mani simpatizē sievišķīgas sievietes. Uzsvēru arī to, kas, manuprāt, ir šī ''odziņa'' sievietē - gari mati, smaids, bedrītes vaigos.

Protams, to es tagad nepierādīšu, jo kameras klāt sarunas laikā nebija, bet domāju, to var apstiprināt pārējie eksperti, ka šīs lietas esmu minējis. Un es nejūtos vainīgs, ka kāds no ekspertiem nav klausījies, nav sapratis vai ir mani pārpratis," spriež Ulvis.

"Cienījamā Vārpas kundze, sakiet, kad es esmu teicis, ka Zanes ārējais tēls ir bijis par iemeslu, kāpēc mēs nevaram būt kopā? Manuprāt, nekad!

Kā zināms, attiecības veido divi cilvēki. Un pat, ja arī cilvēks ir manā gaumē, atbilst visiem manas ideālās sievietes ārējā izskata kritērijiem, tas nenozīmē, ka varam būt laimīgs ģimenes pāris. Ir jābūt tai iekšējai sajūtai, "klikšķim", ka tas ir tas īstais cilvēks. Un tad izskats nav tas noteicošais. Svarīgas ir sajūtas kopā ar šo otru cilvēku.

Jau minēju agrāk, es dzīvoju pēc savām iekšējām sajūtām. Ja es to nedarītu, es melotu sev un dzīvotu citu cilvēku dzīvi. Un, ja mani šis vai kāds cits cilvēciņš neuzrunā, tad esmu patiess jau no paša sākuma un to pasaku uzreiz, lai mazāk nodarītu kādam pāri.

Pats par sevi saprotams, ka šajā gadījumā man uzspiež darīt un teikt to, ko es nevēlos, un sākas pretreakcija.

Interesanti, kā profesionāls eksperts var izteikt savu spriedumu par mani, tikai un vienīgi noskatoties TV pārraidi? Vai šova sākumā, kad nekas vēl nebija skaidrs.

Un kā profesionāls eksperts var šādu šovu salīdzināt ar reālo dzīvi, kur abi cilvēki viens otru ir izvēlējušies un grib veidot attiecības? Šajā gadījumā nav atdeves, jo tas viss ir mākslīgi izveidots. Viens vai otrs šādas attiecības vienkārši nevēlas. Tās nav īstas. Dzīvē tas notiek pavisam savādāk. Ir abpusējas simpātijas, jūtas, cieņa, centība un atdeve attiecībām.

Tāpēc es sāku stipri apšaubīt psihoterapeites Vārpas profesionalitāti, lasot viņas izteikumus un novērtējumu par mani, par to, ka esmu tikai ārēji uztjūnēts, protu tikai kritizēt sievietes un baidos pieskarties emocijām.

Es saprotu, ka gan TV skatītāji, gan citi, kas lasa rakstus par mani, domā, ka esmu iedomīgs, skarbs un bezjūtīgs. Bet tā nav. Vienkārši esmu patiess un nevēlos tēlot ne kameru priekšā, ne dzīvē. Nevēlos spēlēties ar cilvēku jūtām, ja zinu, ka nespēšu atbildēt vai just to pašu.

Notēlot centību, rūpes un neīstu mīlestību kameru priekšā nav liela māksla. To parāda arī šovs. Bet kur paliek šī centība un sajūtas pēc tam, kad kameras ir prom? Skatītājiem un arī tiem, kas lasa rakstus par mums, ir jāsaprot, ka medaļai ir divas puses. Viens, ko parāda TV šovs, bet otrs, kādi šie cilvēki ir patiesībā un īstajā dzīvē," savu vēstījumu noslēdz Ulvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!