Foto: DELFI

Konkursa Supernova 2015 pirmajā kārtā īpašu uzmanību izpelnījusies apvienība Die Mattocks (attēlā), kas tukojumā no vācu valodas nozīmē "kapļi". Grupas līderis Oskars ir pārsteidzoši līdzīgs Rīgas mēram Nilam Ušakovam, bet dziesmas teksts koncentrējas uz legingiem.

"Pozicionējam sevi kā comedy band. Mūsu dziesma ir sāpe, ne dziesma. Tajā gribam atgādināt to, ka legingi nav bikses," sarunā ar DELFI Izklaidi par projektu stāsta grupas līderis Oskars.

Atšķirībā no daudziem citiem censoņiem, kuri cer tikt uz Eirovīziju ar angliskiem hitiem, Die Mattocks dziesma XXL ir vācu valodā. Mākslinieki uzskata, ka vācu kultūras ietekme uz Latviju ir krietni lielāka, nekā angļu, tāpēc arī tāda izvēle.

"Kapļos" nolasījusies visai īpatnēja kompānija - spēlē gan tālbraucējs, gan psihologs, gan mūzikas skolotāja, un arī mākslinieku vecumi ir visdažādākie. Atlasē nepamanīta nepalika arī solista uzkrītošā līdzība ar Nilu Ušakovu.

"Kolēģi to arī pamanījuši, esam jau man izdomājuši politisko karjeru. Vai es baidos, ka mani uz ielas sajauks ar Ušakovu? Drīzāk jau Ušakovam būtu jābaidās, ka pēc konkursa viņu uz ielas cilvēki lamās par to, ka viņš nemāk dziedāt," ar humoru līdzībai pieiet pats Oskars.

Un runas par dziedāt nemācēšanu nav nekāda koķetēšana - Oskars godīgi atzīstas, ka viņa izdarības uz skatuves grūti nosaukt par dziedāšanu. Teksts vairāk tiek it kā deklamēts, bet grupas koncertšovu laikā viņš priekšnesuma izpildes laikā atļaujas no skatuves arī pajokoties.

Lai gan Die Mattocks nav standarta Eirovīzijas dalībnieki, mūziķi spriež, ka viņu iespējas pārstāvēt Latviju šī gada konkursā esot visai lielas. "No žūrijas jau saņēmām komplimentus par to, ka beidzot konkursā kaut kas savādāks. Ceram, ka mūsu izredzes ir labas, vismaz žūrijai mēs patikām," spriež Oskars.

Izpildītāju priekšatlasi un konkursa gatavošanās aizkulises varēs vērot divos raidījumos, kas LTV ēterā tiks pārraidīti 18. un 25. janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!