Foto: Privātais arhīvs

Supernova skatītāju un žūrijas simpātijas ar dziesmu New Day svētdien, 7. februārī, mēģinās iekarot arī Edvards Grieze (attēlā). Ja lielai daļai Latvijas puiša vārds mūzikā ir jaunums, ventspilnieki Edvardu labi pazīst un konkursā ir puiša kvēlākie atbalstītāji.

"Mani muzikālie pirmsākumi meklējami jau četru gadu vecumā, kad, kā jau katrs dziedošs ventspilnieks, sāku darboties popgrupā Jūras akmentiņi pie Lūcijas Boitmanes. Tas man radīja pirmo izpratni par skatuvi un to, ko uz tās darīt.

Pirms gada absolvēju Ventspils Mūzikas skolu, kur iepazinos ar DJ Makree. Kopā ierakstījām singlu Clouds, kas arī aizsāka manu karjeru," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Edvards.

Vēlāk viņš izveidojis sadarbību ar populāro producentu Rassell un nu nokļuvis konkursā Supernova, kas ir vēl viens pakāpiens Edvarda ceļā uz Latvijas deju mūzikas virsotnēm.

"Es redzu sevi deju mūzikas žanrā un kvalitatīvā house mūzikā. Ar uzsvaru uz kvalitāti, kas man pašam ļoti svarīgs rādītājs," uzsver jaunais talants. Viņa muzikālais ceļs vēl tikai sākas, bet plāni puisim ir lieli - kā Latvijā, tā ārpus tās. Edvards ir pārliecināts - arī tautieši ir izslāpuši pēc kvalitatīvas deju mūzikas.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/New_Day-Masters.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

"Nedrīkst Latvijas klausītājus novērtēt par zemu. Jā, nebūs melots, ka Latvijā ļoti populārs ir šlāgeris, taču arī deju mūziku šeit novērtē," pārliecināts Edvards. Starp citu, tieši šajā sarunas brīdī fonā pa radio ieskanas viens no puiša lielākajiem deju hitiem kopā ar Rassell, tādējādi it kā apliecinot Edvarda teikto.

Jaunais mūziķis uz Supernova konkursu uguns šovu negatavos un skatītājus ar draisku deju iekarot nemēģinās. "Es esmu vienkāršs čalis, man nepatīk izrādīties. Mans moto ir vienkāršība, kas gan nekādā ziņā nav prastums vai slinkums.

Arī par slavu šobrīd nedomāju, taču, protams, novērtēju, ja cilvēkiem patīk," teic Edvards. Skaidrs, ka tie, kam patīk jau šobrīd, ir Ventspils iedzīvotāji. Puisim gatavot šovu palīdz Ventspils dome, jau pieminētā Boitmane un pazīstamā dejotāja Ieva Biteniece.

"Ventspilī eju pa ielu, un cilvēki nāk klāt un saka - mēs esam par tevi. Es to ļoti novērtēju," atbalstītājiem pateicīgs ir jaunais talants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!