Foto: Vida Press
Skolotājam Valteri Mulkahainenam kādā Somijas mežā izdevies iemūžināt apburošu skatu – trīs nebēdnīgi dejojošus brūno lāču mazuļus.

Skolotājs, kura vaļasprieks ir atrasties pie dabas un fotogrāfijās iemūžināt jaukus skatus, nobildējis ķepaiņu trijotni tādā brīdī, kad tie šķietami spēlē arī cilvēkiem labi zināmo spēli Kas dārzā?.

Vienā no fotogrāfijām mazais dzīvnieciņš salicis ķepiņas kopā un pavērsis skatu uz debesīm gluži kā lūgsnā, kamēr viņa pūkainais radinieks kasās vai tīra savu kažociņu.

Kamēr mazuļi priecājas un draiskojas, viņu mamma - brūnā lācene - ir netālu un atpūšas pie kociņa. Tomēr jauko atvašu aizstāve nezaudē modrību un vēro, kas notiek apkārt, lai vajadzības gadījumā savus mazuļus pasargātu no iespējamiem apdraudējumiem.

"Redzot ko tādu, sajūta bija gluži kā maģiskā laumiņu mežā," stāsta skolotājs un piebilst: "Ja lāči pēkšņi sāktu dziedāt, visticamāk, es nebūtu pārsteigts, jo šie skati bija ļoti neikdienišķi."

Valteri arī atklāja, ka dzirdējis - vērīgajai lāču mātei piedzimuši četri bērniņi, tomēr viens ir pazudis, jo piedzimis ļoti vārgs un, visticamāk, vismazākais no ķepaiņiem nav izdzīvojis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!