Foto: Aksels Bergs

Svinot savu muzikālās darbības 20. gadskārtu, dziedātāja Aija Andrejeva izdod jaunu albumu "Tagadne" un izziņo lielkoncertu Liepājas Olimpiskajā centrā. Tas notiks šī gada 19. oktobrī.

Jaunais albums tapis sadarbībā ar simfonisko orķestri "Baltic Groove Orchestra", veidojot jaunu skanējumu dziedātājas mākslinieciskajai daiļradei, vēsta mūziķes pārstāvji.

Albuma prezentācija notika 12. marta vakarā kultūrtelpā "Tu jau zini Kur", klātesot dziedātājas tuviniekiem, draugiem, kolēģiem un citiem viesiem. Jaunajā albumā "Tagadne" apkopotas 11 kompozīcijas, kas izskanēja prezentācijas koncerta laikā, kur Aijai Andrejevai uz skatuves pievienojās arī dziedātājs, grupas "The Sound Poets" līderis Jānis Aišpurs, kā arī reperis ansis. Albuma radīšanas process aizsākās pirms divarpus gadiem Francijā, kur Aija Andrejeva kopā ar saviem draugiem – producentu Kasparu Ansonu un mūziķi Tomu Mikālu sarakstīja tā pamatu.

Foto: Aksels Bergs

"Pusgadu pēc albuma rakstīšanas aizsākuma, aizsaulē aizgāja mans tētis, un es teicu Kasparam un Tomam, ka mums ir jāturpina mana tēva aizsāktais ceļš un jāraksta roka albums – jārada tas, kas arī man pašai vislabāk piestāv. Kaspars manas vēlmes ņēma vērā, un, ja arī albumu gluži nevar nosaukt par roka albumu, tas ir krietni smagāks nekā mūsu līdzšinējie kopdarbi. Priecājos, ka ierakstiem ir pievienojies "Baltic Groove Orchestra" – simfoniskais orķestris Jāņa Ivuškāna vadībā," saka Aija Andrejeva.

Arī "Tagadnes" dziesmu līdzautoram un producentam Kasparam Ansonam šī ir jauna pieredze, jo atšķirībā no līdzšinējo ierakstu procesa, šī albuma tapšanā tiek veikti simfoniskā orķestra un dzīvo instrumentu ieraksti.

"Lai ierakstītu Aijas jauno albumu, tiek izmantoti ļoti lieli cilvēku resursi, kas prasa arī milzīgu savstarpēju uzticēšanos, jo īpaši manā un orķestra vadītāja Jāņa Ivuškāna starpā. Mūsdienās, kad datori "uzbrūk" mākslai, dzīvo instrumentu ieraksti ir liela vērtība, kas padara visu procesu interesantu, atšķirīgu un nebijušu gan man, gan Aijai. Kopumā albuma radīšanas process ir bijis garš un daudzas domas par saturu ir pieslīpējušās laikam ejot – vairāk nekā divu gadu garumā. Ceru, ka klausītāji to novērtēs," saka Kaspars Ansons.

Kā norāda Aija Andrejeva, jaunais albums ir izdots laikā, kad aprit 20 gadu kopš viņa ir uz skatuves. Tāpēc tas ir dažāds – roķīgs, lirisks, un vienlaicīgi smeldzīgs. "20 gadi uz skatuves nav joka lieta, tie ir jāsvin un jāsvin grandiozi – ar simfonisko orķestri un Liepājā, jo tieši tur manā karjerā ir notikuši vairāki nozīmīgi pavērsieni. Liepāju es varu dēvēt par savām otrajām mājām, šī pilsēta mani ievelk trakos, priecīgos un drosmīgos notikumos, vienlaikus izvelkot arī ārpus komforta zonas. Tieši tā notiks arī šajā rudenī – koncerts ar simfonisko orķestri ir jauns solis manā karjerā. Mēs nezinām, kur mūs rietumi vēji aizpūtīs tālāk, tāpēc aicinu visus pievienoties mūsu ceļojumam jau oktobrī Liepājas Olimpiskajā centrā!" aicina dziedātāja.

Albumu producējis Kaspars Ansons, miksējis Gatis Zaķis. "Tagadne" tapšanā piedalījušies simfoniskais orķestris "Baltic Groove Orchestra" un tā mākslinieciskais vadītājs Jānis Ivuškāns, Kārlis Lācis, Toms Mikāls, ansis, Elīna Sproģe, Pēteris Lunde, Jānis Kalniņš, Toms Veismanis un Jānis Aišpurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!