Foto: Khali Ackford

Starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls "Laba daba" izziņojis programmas papildinājumu. Šovasar Līgatnes "Ratniekos" uzstāsies regeja kolektīvs no Glāzgovas "Mungo’s Hi Fi", kā arī vairāki pašmāju mūziķi.

Festivālā uzstāsies arī “Dzeltenie pastnieki”, “Laika suns”, “Rīta stienis”, “Jakob Noiman Festival Band”, “Inokentijs Mārpls”, “Baložu pilni pagalmi”, “Nostra”, “Voiceks Voiska”, “All Day Long”, “Depustūtes”, Elizabete Balčus, kā arī pavisam jaunu, taču pieredzējušu mūziķu projektu “Dīkstāve”.

“Mungo’s Hi Fi” dibināta jau 2000. gadā. Kā atgādina festivāla rīkotāji, līdz ar apjomīgu Jamaikas imigrantu ierašanos Lielbritānijā pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados, tie sev līdzi atveda arī Jamaikas mūziku. Tā britu kultūrā iesakņojās “ska” un “reggae” dziesmu ritmi un tiem neatņemamā “soundsystem” kultūra – Jamaikai tipiskās tematiskās diskotēkas ar pašbūvētām skandām un dejām līdz rīta gaismai. “Mungo’s Hi Fi” ir veiksmīgi šo tradīciju turpinātāji – dīdžeja un producenta Daga Peina (Doug Paine) izveidotā “soundsistēma” paliek uzticīga Jamaikas mūzikas specifikai.

Gadu gaitā kolektīvs radījis savu ierakstu izdevniecību “Scotch Bonnet Records” un tā sastāvā šobrīd ir četri mākslinieki, kuri gan kopā, gan atsevišķi pārstāv “Mungo’s Hi Fi”. Apvienība sadarbojusies un turpina strādāt ar citiem žanra pārstāvjiem, tajā skaitā Max Romeo, “Dreadsquad”, Major Lazer, General Levy, Tippa Irie, Warrior Queen, Kalbata, Congo Natty, solisti Evu Lazarus un daudziem citiem. Līdz šim izdoti desmit albumi un “Mungo’s Hi Fi” skaņdarbi atskaņoti miljoniem reižu gan “Youtube”, gan citās straumēšanas platformās.

“Mungo’s Hi Fi” papildina festivāla “Laba daba” ārvalstu mākslinieku klāstu līdztekus jau izziņotajam Islandes elektroniskās mūzikas kolektīvam “GusGus”.

Kā ziņots, mūzikas un mākslas festivāls “Laba daba” jau trīspadsmito reizi norisināsies LU atpūtas kompleksā “Ratnieki” Līgatnes pagastā, šoreiz – no 12. līdz 14. jūlijam. Uz piecām skatuvēm uzstāsies vairāk nekā piecdesmit mūzikas apvienību un dīdžeju, kā arī būs skatāmas vismaz desmit teātra izrādes, performances un dzejas lasījumi, daudz kino, radošās darbnīcas, sporta spēles, amatniecības tirgus, dzīvo sapņu dārzs un daudzas citas norises.

Festivāla skatuvju programma un paralēlo norišu klāsts tiks pakāpeniski papildināts un būs skatāms www.labadaba.lv un festivāla sociālo tīklu platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!