Foto: Aksels Bergs

Šodien straumēšanas un lejupielādes platformās nonāk mūzikas producenta un izpildītāja Gustavo īsfilma, kurā ir apvienotas četru jaunu dziesmu ekranizācijas. Līdz ar mūzikas video publicēšanu autors izdod arī albuma "Tagad tikai sākās" pārizdevumu jeb deluxe versiju.

"Pagājušā gada noslēgumā kopā ar režisoru Rihardu Gēci nonācām līdz diezgan trakai idejai – uzfilmēt videoklipus visām četrām jaunajām kompozīcijām," stāsta Gustavo. "Tā radās doma par singlu un īsu videoklipu maratonu, kurā tos publicētu reizi nedēļā, lai mēneša beigās apvienotu muzikālā īsfilmā."

"Manas daiļrades un vietējā hip-hopa žanra ietvaros muzikāla īsfilma, kurā ir apvienotas vairāku klipu ekranizācijas vienkopus, ieturot vienotu naratīvu, ir kaut kas pirmreizīgs," atklāj mūziķis. "Izstrādājot scenāriju, šis formāts, kas sevī apvieno ļoti daudz dažāda materiāla un tajā pašā laikā ir ļoti kompakts, daudzkārt lika mums ar klipa režisoru Rihardu Gēci iet ārpus ierastā mūzikas klipu īstenošanas paterna. Un tas bija pats interesantākais. Esam ļoti gandarīti par rezultātu un to, ka klipa tapšanā iesaistījās video producentu kompānija "film naked", kuri to realizēja ārkārtīgi augstā profesionālā līmenī. Apjoms bija liels, jo filmēšanas laukumā dažbrīd bija ap 70 cilvēkiem."

Martā ik trešdienu visās straumēšanas platformās tika publicēta viena jauna Gustavo dziesma un tās ekranizācija. Noslēdzot jauno singlu maratonu, šodien, 27. martā, tiek publicēts mūziķa ceturtā studijas albuma "Tagad tikai sākās" pārizdevums jeb deluxe versija, kas ir papildināta ar četrām dziesmām un vienu muzikālu etīdi.

"Gatavojoties šī gada vienīgajam Gustavo koncertam jeb arēnas šovam, kas šoreiz tiks veltīts jaunākajam studijas albumam "Tagad tikai sākās", nonācu līdz izpratnei, ka albums būtu jāaktualizē atkārtoti, to atsvaidzinot ar jauna materiāla piedevām," atklāj Gustavo. "Atceros, ka radošo procesu sāku ar domu, nez kas šajā albumā iztrūkst, ja uz to paraugās kā uz nepabeigtu materiālu. Tā nonācu līdz kompozīcijām, kuras vairāk ir attiecināmas uz repa stāstu apakšžanru un labi iederētos arēnas apjoma šova programmā. Tā radās intensīvais skaņdarbs "Kāds sakars?", kurā ir ilustrēts laiks, kad uzsāku strādāt pie albuma materiāla un tieši tad sākās kara darbība Ukrainā. Tam sekoja dziesma "lēmumi lēmumi" par informatīvi blīvā laikmeta blaknēm. Tad radās muzikāli ekstravagantā kompozīcija "Zeme atveras" ar jaunā talanta Wiesuļa dalību. Un noslēdzot singlu maratonu tiek izdota dziesma ar intriģējošu nosaukumu "ISA" un muzikāla etīde "Par atkārtojumu", kurā piedalās radio personība Sanda Dejus."

Jau ziņots, ka Gustavo vērienīgais lielkoncerts notiks 6. decembrī "Arēnā Rīga".

Šogad izdota arī Gustavo grāmata "Beidzot! – dziesmu teksti un starpgadījumi", kurā apkopoti 78 dziesmu teksti un 28 piedzīvojumu stāsti, kas raksturo gan mūziķa personīgo, gan Latvijas repa dzīvi laikā no 2001. līdz 2011. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!