Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 20. aprīlī, pulksten 17 Ventspili, koncertzālē "Latvija" koncertu sniegs uzlecošās zvaigznes "The Ayoub Sisters", piepildot zāli ar austrumu pasaules mūzikas skaņām. Koncertā Ventspilī māsas uzstāsies kopā ar "Arabic Quartet" mūziķiem.

Kā vēsta koncerta rīkotāji, "The Ayoub Sisters" ir duets, kurā muzicē māsas Ajubas – čelliste Sāra un vijolniece Laura. Māsas izceļas ar spēju apvienot dažādus mūzikas žanrus un kultūras, kā arī ar skatuvisku saliedētību. Savā daiļradē "The Ayoub Sisters" izpilda pazīstamu skaņdarbu instrumentālās versijas un savu orģinālmūziku, kurai raksturīgs Ēģiptes un austrumu pasaules mūzikas šarms.

Grupas debijas albums "The Ayoub Sisters" (2017) tika ierakstīts studijā "Abbey Road" kopā ar Londonas Karalisko filharmonijas orķestri. Pēc realizētā apjoma albums ieguva pirmo vietu klasiskās mūzikas ierakstu topā un atnesa mūziķēm starptautisku atzinību. "Classic BRIT Awards 2018" viņas nominēja kā gada grupu. "The Ayoub Sisters", sadarbojoties ar pazīstamo producentu Marku Ronsonu, izdeva savu jaunāko albumu "Arabesque" (2022), kas ir veltījums arābu mūzikai, un tika atzinīgi novērtēts visā pasaulē.

"The Ayoub Sisters" ir uzstājušās Apvienotajā Karalistē, Tuvajos Austrumos un Āzijā, tostarp tādās ievērojamās koncertvietās kā Karaliskajā Alberta zālē, Londonas "Palladium", Kairas opernamā un Dubaijas operā. Gaidāmā uzstāšanās koncertzālē "Latvija" būs pirmais un līdz šim vienīgais grupas koncerts Ziemeļeiropā.

Biļetes iegādājamas koncertzāles "Latvija" un teātra nama "Jūras vārti" kasē, kā arī citās "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!