Foto: Publicitātes foto

Grupa "Dabasu Durovys" laidusi klajā jaunu albumu "Dīnys i nadīnys" ar 10 dziesmām, kas tapušas, kā raksta paši grupas dalībnieki, "dažādās pasaules malās, visādu emociju, piedzīvojumu un notikumu iespaidā".

Grupas solists Arnis Slobožaņins stāsta, ka jaunajā albumā ir 10 dziesmas, no kurām astoņas pirms tam nav dzirdētas. Deviņas no desmit dziesmām ir latgaliski un vieta – latviešu literārajā valodā. "Katrai dziesmai ir savs stāsts, arī pats albums ir konceptuāls un veidots kā stāsts," saka Slobožaņins.

Dziesmas tapušas dažādās pasaules malās, visādu emociju, piedzīvojumu un notikumu iespaidā. Piemēram, dziesma "Cyta saule" iesākta rakstīt 2018. gadā. atrodoties Baltijas jūrā starp Rīgu un Stokholmu, bet pabeigta tikai 2022. gadā. Bet, piemēram, dziesma "Par daudz" tapusi kopmītnēs, kad grupas solists studējis Čehijā. Dažas dziesmas rakstītas Arņa dzīvoklī vai laukos. Pēdējā dziesma, kurai nesen pabaigts ieraksts un apstrāde saucas "Pavasars," tajā ir teksts: "Patiesība ir viena un tā kā īlens raisa visus mezglus."

Slobožaņins noslēdz, ka gribētu izcelt vienu dziesmu ar nosaukumu "Karuseļi", kas ierakstīta sadarbībā ar Lauru Bicāni. Tā noteikti varētu būt albuma labākā dziesma, uzskata mūziķis.

Albuma prezentācijas koncerts gaidāms 17. maijā Daugavpils Kultūras pilī. Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" vietnē.

Grupa "Dabasu Durovys" pastāv kopš 2006. gada un jau izdevusi piecus studijas albumus. Tagadējā grupas sastāvā ir Arnis Slobožaņins (ģitāra, balss), Valdis Rundzāns (bass), Aleksandrs Tamans (bungas), Vladimirs Šuvalovs (taustiņi), Māris Veliks (ģitāra). Vienmēr ar grupu ir bijis un arī šoreiz vairākos ierakstos ir piedalījies Romāns Sladzis (ģitāra), tāpat arī Mārcis Lipskis ir ierakstījis vairākām dziesmām basa partijas. Jaunā albuma izveidē piedalījušies arī viesmākslinieki – Artis Boriss (taustiņi), Marts Dreļs (taustiņi), pūšamo instrumentu trio "Daugavpils brass".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!