Foto: Foto: Jānis Vecbrālis

Sestdien, 20. aprīlī, poļu maestro Tadeušs Voicehovskis pēc ilgu gadu pārtraukuma atkal stājās Liepājas Simfoniskā orķestra priekšā – šī bija viņa debija koncertzālē "Lielais dzintars", portālu "Delfi" informēja orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

Līdzās Staņislava Moņuško uvertīrai no operas "Haļka" un krāšņajai Antonīna Dvoržāka Septītajai simfonijai vakara programmā publika sagaidīja arī pirmatskaņojumu, ko piedzīvoja latviešu komponistes Marinas Gribinčikas Koncerts flautai un orķestrim "Silentium" ar orķestra flautu grupas koncertmeistara Reiņa Lapas solo.

Latvijā ļoti iecienītais un starptautiski atzītais poļu maestro Tadeušs Voicehovskis, kurš pazīstams kā viens no labākajiem Moņuško un Dvoržāka interpretiem, Latvijā ievērību un atzinību guvis gan Latvijas Nacionālās operas izrādēs, gan tieši Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotajā Starptautiskajā Pianisma zvaigžņu festivālā un arī koncertos ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri.

Voicehovska vadībā iestudētā Šarla Guno opera "Fausts" 2016. gadā saņēma Latvijas Lielo mūzikas balvu.

11. maijā LSO aicina uz krāšņu koncertsezonas noslēgumu koncertzālē "Lielais dzintars".

Kā īpašo viešņu uz savas 143. sezonas noslēguma koncertu, kurā būs apvienota latviešu un vācu simfoniskās mūzikas lielmeistaru mūzika, orķestris un tā mākslinieciskais vadītājs – diriģents Guntis Kuzma ir aicinājis starptautiski atzīto latviešu čellisti Margaritu Balanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!