Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē ASV paziņoti mūziķi, kas šogad īpašā ceremonijā tiks uzņemti Rokenrola slavas zālē. Viens no smagās mūzikas grandiem, kam ticis šis gods, ir kādreizējais "Black Sabbath" līderis Ozijs Osborns. Tāpat slavas zālē tiks uzņemta arī popmāksliniece Šēra. Savukārt šajā gadā aiz strīpas palikuši tādi mākslinieki kā Šineida O’Konora, Lenijs Kravics un Meraija Kerija.

Kā vēsta Rokenrola slavas zāles pārstāvji, visi nominētie ir “radījuši mūziku, kuras ietekme un oriģinalitāte ir mainījuši rokenrola vēstures virzību.”

Kā vēsta CNN, izpildītāju kategorijā Rokenrola slavas zālē šogad tiks uzņemti arī dziedātāja Mērija Dž Blaidža, rokgrupas “Dave Matthews Band”, “ Foreigner”, ģitārists un dziedātājs Pīters Fromptons, kurš spēlējis tādās grupās kā “The Herd” un “Humble Pie”, R&B, soula un fanka grupa “Kool & The Gang”, kā arī hip-hopa apvienība “A Tribe Called Quest”.

Rokenrola slavas zāles pagodinājumu šogad saņems arī Ozijs Osborns, kuram šis gods tiks kā solomāksliniekam. Viņa grupa “Black Sabbath” Rokenrola slavas zālē tika uzņemta 2006. gadā. Savukārt šogad aprit 44 gadi kopš iznāca Ozija pirmais solo albums “Blizzard of Ozz”.

Savukārt Šēra uzņemšanai Rokenrola slavas zāle kvalificējās jau kopš 90. gadiem, tomēr līdz šim nebija pat tikusi nominēta. Tas saistāms ar to, ka Rokenrola slavas zāles eksperti bija ignorējuši dueta Sonijs un Šēra 60. gadu hitu “I’got you babe” un dziedātāja to uzskatīja par rupju attieksmi. Šēra jau no laika gala bija paudusi nepatiku pret šo pagodinājumu un teikusi, ka nepieņemtu to pat par miljons dolāriem. “Viņi var iet paši zināt, kur,” vēl pērn intervijā “The Kelly Clarkson Show” bija paudusi Šēra.

Kā vēsta CNN mūzikas izcilības balvu šogad saņems Džimijs Bafets, grupa “MC5”, Diona Vorvika un Normans Vitfīlds.

Mūziķi un grupas, kas tiks šogad uzņemti Rokenrola slavas zālē, tika izvēlēti no nominantu garā saraksta, kas tika publiskots šī gada sākumā. Šajā sarakstā bija gan īru dziedātāja Šineida O’Konora, kura pērn devās mūžībā, gan mūžam jaunais rokeris Lenijs Kravics, gan arī dziedātāja Meraija Kerija.

Lai varētu kvalificēties iekļaušanai Rokenrola slavas zālē, ir jābūt pagājušiem vismaz 25 gadiem kopš mūziķa vai grupas pirmā izdotā ieraksta

Šogad svinīgā uzņemšanas ceremonija un koncerts notiks 19. oktobrī Klīvlendā, Ohaio, ASV. Tiešraidē pasākums būs skatāms straumēšanas platformā “Disney+”, kā arī vēlāk televīzijā ABC un straumēšanas platformā “Hulu”.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!