Foto: DELFI
No 22. līdz 27. novembrim Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā sniegs solokoncertu Nīderlandē un piedalīsies koncertturnejā ar izcilo dāņu baroka ansambli "Concerto Copenhagen", portālu "Delfi" informē Latvijas Radio pārstāvji.

22. novembrī Latvijas Radio koris sniegs solokoncertu Tilburgas pilsētas teātrī. Programmā iekļauti Ērika Ešenvalda "Leģenda par iemūrēto sievu", Pētera Vaska "Zīles ziņa", Arvo Perta "Sieben Magnificat-Antiphonen" un Alfrēda Šnitkes "Grēksūdzes psalmi", kuri skanēs kora mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Sigvarda Kļavas interpretācijā.

Koncertturnejas turpinājumā Latvijas Radio koris uzstāsies kopā ar izcilo dāņu baroka mūzikas ansambli "Concerto Copenhagen" un klavesīnistu Larsu Ulriku Mortensenu. Trīs koncertos Roterdamā, Eindhovenā un Utrehtā, kopā ar solistiem no Nīderlandes, Anglijas un Šveices, Latvijas Radio koris un "Concerto Copenhagen" atskaņos Johana Sebastiāna Baha svinīgo kantāti "Magnificat" un Arvo Perta "Sieben Magnificat-Antiphonen".

Lars Ulriks Mortensens ir viens no pasaulē pazīstamākajiem klavesīnistiem un baroka mūzikas interpretiem. Kopš 1999. gada Mortensens ir baroka orķestra "Concerto Copenhagen" vadītājs. Viņš ieguvis vairākus apbalvojumus par izcilām baroka mūzikas interpretācijām: 2000. gadā Mortensens saņēma Dāņu "Gada mūziķa" apbalvojumu par Dītriha Bukstehūdes klavesīnmūzikas ierakstiem un Kannu Klasiskās mūzikas balvu. Savukārt, 2007. gadā par izciliem sasniegumiem mākslā Lars Ulriks Mortensens ieguva prestižo "Léonie Sonning" mūzikas balvu.

"Concerto Copenhagen" un Larsa Ulrika Mortensena sadarbība ar Latvijas Radio kori aizsākās jau 2007. gadā, kad tika realizēta kopīga turneja Nīderlandē, Dānijā un Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!