Džona Lenona pašrocīgi rakstītie Bītlu dziesmas "A Day in the Life" vārdi izsoļu nama "Sotheby's" rīkotā vairāksolīšanā piektdien pārdoti par 1,2 miljoniem dolāru (684 000 latu).

Izsoles rīkotāji bija cerējuši, ka par manuskriptu iegūs starp 500 000 un 700 000 dolāru. "A Day in the Life" ir Bītlu 1967.gada albūma "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" pēdējā dziesma.

Eksperti uzskata, ka manuskripts ir liecība tam, kā Lenons un Pols Makartnijs komponējuši mūziku.

Izsoļu nams "Sotheby's" vēl pirms izsoles "A Day in the Life" raksturoja kā "revolucionāru dziesmu, kas iezīmēja Bītlu transformāciju no popmūzikas ikonām par māksliniekiem".

Uz papīra lapas redzams dziesmu vārdu uzmetums ar svītrojumiem un pārrakstīšanās kļūdu - grupas "The Beatles" solists ātrumā vārda "film" vietā bija uzrakstījis "flim". Uz lapiņas otras puses atrodas "tīrraksta" versija, kas rakstīta drukātiem burtiem. Acīmredzot, vēlāk pierakstīta rindiņa "I love to turn you on", kuras dēļ dziesmu aizliedza atskaņot BBC, jo šos vārdus uzskatīja kā referenci uz narkotiku lietošanu.

Saskaņā ar "Sotheby's" informāciju 2005.gadā lapiņa ar Bītlu dziesmas "All You Need Is Love" vārdiem tika pārdota par vienu miljonu ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!