Foto: Publicitātes foto
Rihards Zaļupe, Raimonds Petrauskis un Oskars Petrauskis aicina noklausīties skaņdarbu 'Goga ar ratiem' no "Xylem Trio" jaunā albuma "In The Mood Of Giya Kancheli".

Xylem Trio 'Goga ar ratiem'

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/xylemTrio-GogaAr Ratiem.mp3';include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc";?>

Kā portālam "Delfi" pavēstīja trio menedžments, Gijas Kančeli (Giya Kancheli), Riharda Zaļupes, Oskara un Raimonda Petrausku kopdarba - albuma "In The Mood Of Giya Kancheli" prezentācijas koncerts notiks 13. novembrī 19:00 Lielajā Ģildē.

Foto galerija

Albums tapis pateicoties liktenīgai tikšanās reizei, kad Kančeli viesojās Rīgā. Tieši tad komponistam radusies interese nodot aranžēšanai savas slavenākās mūzikas tēmas no teātra un kino. Jauno albumu caurstrāvo pasaules un filmu mūzika, ar akadēmiskās mūzikas akcentiem un džeza improvizācijām. Radīšanas process ir bijis aizraujošs gan "Xylem Trio", gan pašam komponistam.

"Ar šo skaņdarbu vēlamies nodot daļiņu enerģijas un dzīvesprieka, kuru būs iespējams dzirdēt gan albumā, bet vēl jo patiesākas emocijas būs iespējams baudīt prezentācijas koncertā Lielajā Ģildē jau sestdien. Gaidām visus kvalitatīvas mūzikas cienītājus un baudītājus," uz koncertu aicina "Xylem Trio" mūziķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!