Foto: Publicitātes foto

Otrdien publiskots El Mars topošā albuma "Mind Heroes" pirmā singla "Wise Man" videoklips, savukārt 6.decembrī gaidāma albuma "Mind Heroes" debija iespaidīgā mūzikas ceļojumā koncertzālē "Palladium", portālu "Delfi" informē El Mars sabiedrisko attiecību pārstāve Linda Igolniece.

Koncerta pamatā būs repertuārs no jaunā albuma, kā arī iepriekšējā albuma akustiskie elementi. Biļetes no otrdienas nopērkamas "ekase.lv" un to cena ir 10 latu.

"Wise Man" ir albuma pirmā dziesma un arī pirmais singls, kas jau vairākas nedēļas skan Latvijas radiostacijās. Dziesma ir par Viedo Vīru, par kuru El Mars jeb Raimonds Gusarevs, uzskata ikvienu cilvēku, kurš nebaidās ieskatīties sevī un atzīt pieļautās kļūdas, kā arī censties tās labot. Ideja singla video balstās uz El Mars senās intereses par kungiem, kas katru dienu pulcējas uz Vērmanes parka estrādes soliņiem, lai spēlētu šahu. Ideja bija piekļūt tuvāk šai komūnai, izprast tās ikdienu.

"Idejas realizēšana bija izaicinājums, jo tā ir relatīvi noslēgta kopiena, tā ir viņu sociālā apvienība, klubs, kas, lai arī pilnīgi publisks, ir balstīts uz iekšēju hierarhiju un sava veida etiķeti. Pētīt un dokumentēt šo kopienu raksturojošos aspektus ir unikāla pieredze, process bija tīrs dokumentālisms. Intriģējoši bija rast risinājumu, kā sintezēt šo dokumentālismu un Raimonda dziesmu vienā veselumā, likt tiem runāt vienam ar otru. Kā režisors un viena cilvēka orķestris šajā projektā, uzskatu, ka tas ir veiksmīgi izdevies." stāsta video veidotājs Kaspars Kursišs.

Koncertā 6.decembrī klausītājiem būs iespēja dzirdēt akadēmiskās – vijole, klavieres, trompete, un arīdzan etniskās mūzikas instrumentus, piemēram, indiešu perkusijas ”tablas”. Skatuves vizuālo noformējumu veidos jaunais un talantīgais mākslinieks Indriķis Ģelzis.

Kā vēsta Igolniece, pašlaik "El Mars" sastāvā ir Raimonds Gusarevs, Matīss Akurāters (sitamie instrumenti) un Toms Valmiers (basģitāra), un koncerta laikā uzstāsies arī pieaicinātie viesmākslinieki- Uģis Krišjānis (klavieres), Gidons Grīnbergs (vijolnieks), Gatis Gorkuša (trompetists).

No 8.oktobra biļetes būs pieejamas arī "Biļešu Serviss" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!