Foto: Vida Press

Rīgas Starptautiskais mācību centrs (RIS) savā mājaslapā piedāvā pildvielu injekciju kursu. 390 eiro – un četru stundu laikā apgūsi, kā palielināt lūpas. Tā ir akreditēta mācību iestāde, un kursi nav paredzēti jebkuram no ielas, tikai ārstiem ar jau apgūtu pamatspecialitāti. Kursus vadīja dermatoloģe Jekaterina Vasiļjeva – viņa ir sertificēta ārste. Taču Vasiļjevai pašai nav M64 metodes sertifikāta, kas, kā vēstījām iepriekšējos rakstos, ir vajadzīgs darbam ar lūpu pildvielām. "Kāpēc es nevarētu to darīt, ja esmu dermatovenerologs?" viņa vaicā.

Vasiļjevas jautājums šķiet pamatots un ilustrē haosu, kāds valda skaistumkopšanas un estētiskās medicīnas pakalpojumu sniedzēju vidē. Latvijā "nelegāles" strādā uz pilnu klapi, taču arī īstu ārstu vidū notiek cīniņš, kurš tad ko drīkst vai nedrīkst darīt. Bet par visu pēc kārtas.

Kursi un kursiņi

"Delfi", apmeklējot sevi internetā reklamējošu lūpu meistarīšu kabinetus, pārliecinājās – viņas ir pabijušas kādos kursiņos, dabūjušas diplomus un papīrus, uz kuriem rakstīts vārds "sertifikāts".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!