Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Uzņēmuma "airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss nākamnedēļ plānojis doties uz Kijivu, lai runātu ar Kijivas Borispiļas lidostas pārstāvjiem un citām amatpersonām par esošo situāciju un iespējamo gaisa telpas atvēršanu, Gauss sacījis intervijā "CNN".

"Ukraina ir gatava atvērt savu gaisa telpu, tiklīdz tā būs droša, un, kad situācija būs droša un gaisa telpa būs atvērta, mēs vēlamies būt pirmie, kas atsāk lidojumus un palīdz atjaunot Ukrainu," uzsvēris Gauss, atsaucoties uz paša izteikto solījumu pirms diviem gadiem, kad viņš uzsvēra, ka kompānija ir viena no pēdējām, kas pārtrauc lidojumus Ukrainā un būs pirmā, kas tos atsāks.

Lai atsāktu lidojumus, uzņēmumam būs jāsaņem apstiprinājums no Eiropas drošības institūcijām, ka gaisa telpa ir droša.

"Iespējams, ka sākotnēji tiks atvērta zona tuvāk robežai un Kijiva vēlāk, bet to visu es vēlos apspriest ar atbildīgajām personām un es ceru, ka tas notiks tik ātri, cik vien iespējams," uzsvēra Gauss.

Kā raksta "Kyiv Indipendent", Kijiva vēlas atjaunot gaisa satiksmi, neskatoties uz to, ka valstī turpinās Krievijas īstenotais karš. Ukrainas infrastruktūras ministrija apstiprinājusi, ka valdība šobrīd ar ASV un Eiropas drošības uzraugiem apspriež iespējas atvērt Ukrainas gaisa telpu.

Par plāniem atvērt gaisa telpu runas virmo jau vairākus mēnešus. Februāra beigās prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks paziņoja, ka Ukraina strādā, lai atjaunotu darbību kādā no valsts lidostām, tiklīdz būs atrisināti drošības jautājumi.

Ukrainas valdība gan pagaidām klusē par to, kura lidosta tiks atvērta pirmā un kad, visdrīzāk drošības apsvērumu dēļ, raksta medijs. Taču sarunās izskan trīs lidostas: Ļvivas, Užgorodas un Kijevas Borispiļas lidostas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!