Foto: DELFI

No 2. lidz 4. augustam Līgatnes Ratniekos notika festivāls "Laba daba", kas šogad pulcēja vairāk nekā 60 grupu un dīdžeju apvienību, kā arī gandrīz 11 000 apmeklētāju. Kā vēsta festivāla rīkotāji, ar savu klātbūtni šogad festivālu pagodinājusi arī kultūras ministre Žaneta Jaunzeme - Grende.

Šogad festivāla apmeklētāji varēja baudīt ne vien plašu muzikālo programmu, bet arī citas atrakcijas un aktivitātes gan lieliem, gan maziem festivāla un dabas baudītājiem.

Kā vēsta festivāla rīkotāji, daļa apmeklētāju uz Ratniekiem devās jau ceturtdienas vakarā, lai iekārtotos ābeļdārza telšu pilsētiņā un palīdzētu organizatoriem ar pēdējiem sagatavošanās darbiem.

Savukārt festivāla skatuvju programmu, kas aizsākās piektdien, atspoguļot bija ieradušies gandrīz piecdesmit oficiāli akreditēto žurnālistu un fotogrāfu, to skaitā arī žurnālisti no Lietuvas. Lietuviešu un igauņu valodas bija dzirdamas arī apmeklētāju vidū, kā arī festivāla brīvprātīgo komandai bija pievienojušās divas sievietes no Igaunijas. 

Atgādinām, ka portāls "Delfi" ir festivāla "Laba daba" oficiālais mediju partneris. Piedāvājam atskatīties uz festivāla galvenajiem notikumiem un spilgtākajiem foto mirkļiem.

Pirmā diena - satikšanās prieks un pārsteigumi

Pirmajā festivāla dienā tā apmeklētājus priecēja ne vien grupu un DJ un to apvienību uzstāšanās, bet arī rotu darbnīca, karošu grebšana, tirdziņš, katapulta, hennas tetovējumu darbnīcas un citas aktivitātes.

Lai arī piektdiena bijusi mazliet mazāk apmeklēta, festivālu baudīja gandrīz četri tūkstoši apmeklētāju.

Īpaši apmeklēts pirmajā festivāla dienā bija grupas grupas "Inokentijs Mārpls", kuri uzstājās uz "Suņa skatuves" (šķūnī), koncerts.

Naktī "Zaļās pūces migā" festivāla apmeklētājus priecēja iepriekš neizziņots grupas "Gaujarts" koncerts, kas programmā tika pieteikts kā pārsteigums.

Otrā diena - varenas krūtis, episks klusums pie 'Deine Lakaien' un jautrība pie grupas 'Zaķis'

Savukārt otrajā dienā, kad festivāla klausītāju skaits sasniedza septiņus tūkstošos, par īpaši jautru piedzīvojumu izvērtās varenākā krūšukurvja apkārtmēra īpašnieka meklēšana, ko varēja skatīties festivāla viesi un klausīties arī radio "Naba" tiešraidē ne vien festivāla teritorijā, bet arī citviet.

Lielākā krūšukurvja apkārtmēra (131 cm) īpašnieks Normunds balvā saņēma no ģipša atlietu krūšu tēlu. Savukārt sieviešu grupā uzvarēja Agnese, kura var lepoties ar 127 centimetru krūšu apkārtmēru. Vairāki konkursanti saņēma arī festivāla rīkotāju sagatavotas veicināšanas balvas.

"Iespaidīgākie no koncertiem bija grupas "Jumprava" koncerts, kas vienuviet pulcēja visvairāk skatītāju, bet grupas "Jumprava" izpildījumā nodrebēja pat elektrības infrastruktūra.

Garīgs baudījums, kas klausītāju rindās ieviesa episku klusumu, bija akustiskā vācu grupas "Deine Lakaien" uzstāšanās, kura notika grupas repertuāram piestāvošā laikā, kad Ratnieku pļavas jau bija biezā miglā tītas," vēsta festivāla rīkotāji.

Kopumā organizatori vērtē festivālu kā izdevušos un pēc nelielas atpūtas pauzes sāks domāt par nākamā gada programmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!