Foto: iStock
Sildoša un sātīga zupa vēsiem vakariem. Īpaši garda kopā ar ķiploku grauzdiņiem!

::recepte::

Sīpolus nomizo un sasmalcina.

Ingvera sakni nomizo un smalki sarīvē.

Papriku sagriež salmiņos.

Katliņā sakarsē olīveļļu un apcep sīpolus. Pievieno sagriezto papriku un ingveru, visu samaisa un viegli apcep.

Burkānus un kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos. Ber katlā pie sīpoliem un paprikas, ielej nedaudz ūdeni, pievieno sāli un visu sautē zem vāciņa piecas minūtes.

Kad dārzeņi ir sautējušies 5 minūtes, pielej katlā buljonu un vāra apmēram 15 minūtes, līdz kartupeļi un burkāni ir mīksti.

Noņem katlu no uguns, pielej zupai saldu krējumu un visu sablenderē vai izberž caur cietu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, liek katlu virs uguns un vēlreiz uzvāra - līdz pirmajiem burbuļiem.

45Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gburkāni1 ingvera sakne1 sīpols0.5 paprika2 kartupeli750 mlvistas vai dārzeņu buljons100 mlsaldais krējums malti sarkanie pipari sāls eļļa

Sagatavošana

1

Sīpolus nomizo un sasmalcina.

2

Ingvera sakni nomizo un smalki sarīvē.

3

Papriku sagriež salmiņos.

4

Katliņā sakarsē olīveļļu un apcep sīpolus. Pievieno sagriezto papriku un ingveru, visu samaisa un viegli apcep.

5

Burkānus un kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos. Ber katlā pie sīpoliem un paprikas, ielej nedaudz ūdeni, pievieno sāli un visu sautē zem vāciņa piecas minūtes.

6

Kad dārzeņi ir sautējušies 5 minūtes, pielej katlā buljonu un vāra apmēram 15 minūtes, līdz kartupeļi un burkāni ir mīksti.

7

Noņem katlu no uguns, pielej zupai saldu krējumu un visu sablenderē vai izberž caur cietu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, liek katlu virs uguns un vēlreiz uzvāra - līdz pirmajiem burbuļiem.

Pasniedz ar zaļumiem un ķiploku grauzdiņiem. Labu apetīti!

Vienas porcijas enerģētiskā vērtība ir aptuveni 120 kcal, olbaltumvielas: 4g, tauki: 3g, ogļhidrāti: 12g.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!