Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 15. maijā, Rīgā, klubā "Sapņu Fabrika" (Lāčplēša 101) ekskluzīvā koncertā latviešu pagānmetāla grupa "Skyforger" prezentēs savu jauno albumu "Senprūsija".

Kā portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji, pasākuma īpašie viesi būs slavenākā igauņu grupa "Tharaphita", kura Latvijā nav uzstājusies jau 13 gadus, kā arī pašmāju folkmetāla apvienība "Green Novice".

Smagās mūzikas mīļotājiem Latvijā, gan arī visā pasaulē "Skyforger" vārds jau sen ir labi pazīstams ar savdabīgo latviešu folkloras un "heavy metal" sakausējumu. Pēc piecu gadu ražīga darba grupa savus fanus iepriecina ar sen gaidīto jauno albumu "Senprūsija". 

Tas ir sestais grupas pilnformāta veikums, un kā parasti tas ir konceptuāli veidots kā veltījums prūšiem. Albumā ir iekļautas 12 dziesmas par prūšu varonīgajām brīvības cīņām pret Teitoņu Ordeni (1260 -1274), viņu tradīcijām, senajiem dieviem, dzīvi un nāvi. Albumu no 6. aprīļa izdod vietējā izdevniecība "Thunderforge Records".

Visu pagājušo gadu un šo pavasari "Skyforger" mērķtiecīgi strādāja studijā pie ieraksta noslīpēšanas, un Latvijā ar koncertiem pēdējo reizi uzstājās 2014. gada rudenī. Īpaši par godu šim prezentācijas koncertam "Skyforger" plāno sagatavot arī vairākus muzikālus pārsteigumus, kurus saprotamu iemeslu dēļ vēl nevar izpaust.

Ieeja pasākumā no plkst. 18, pirmā grupa - plkst. 19, koncerta beigas ap plkst. 23. 

Biļetes iespējams iegādāties "Ticketshop.lv".

Ieskatam - dziesma "Rāmava".

Albuma "Senprūsija" dziesmu saraksts:

1. Ei skīja, skīja
2. Senprūsija
3. Sudāvu jātnieki
4. Tagad vai nekad
5. Herkus Monte
6. Rāmava
7. Lepnums un spīts
8. Divi brāļi
9. Melnās buras
10. Nekas nav aizmirsts
11. Rituāls
12. Zem Lietuvas karogiem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!