Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 6. augustā plkst. 21:00, ar multimediālu koncertuzvedumu "Teleports" tiks atklāts jaunās Liepājas koncertzāles "Lielais Dzintars" mākslas forums "Atklāj savu dzintaru!".

Koncertā mūziķu dueta - pianista Artūra Cingujeva un čellista Valtera Pūces, kas vasaras sākumā ar panākumiem uzstājies slavenajā Glastonberijas festivālā Lielbritānijā - skanējumu papildinās Daces Pūces video gleznas.

Kā to raksturo paši izpildītāji, "Teleports" ir žanru eksperiments, kas ietver gan klasisko un mūsdienu mūziku, gan video un gleznas, un ir pierādījis savu spēju rast ieinteresētu un aizrautīgu klausītāju Latvijā.

Koncertprogrammā skanēs Astora Pjacollas, Arvo Pērta, Ludviga van Bēthovena, Nikolaja Kapustina un Frīdriha Guldas skaņdarbi.

Pasākums noritēs tikko atvērtajā Romas dārzā Liepājā, kas jau vēsturiski ir pazīstams kā notikumu un kultūras norišu centrs, stāsta pasākuma rīkotāji. Atjaunotā kompleksa arhitektūru 1884. gadā veidojis arhitekts - Pauls Makss Berči (1840 - 1911).

Artūra Cingujeva un Valtera Pūces instrumentālā dueta pirmsākumi meklējami pirms aptuveni desmit gadiem, kad abi mūziķi sastapās Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā un, sajūtot radniecīgu domāšanu un muzikālo izpratni, drīz sāka sadarboties. Abi mūziķi ir atkal satikušies pēc studiju gadiem ārzemēs, lai sniegtu koncertus un priecētu klausītājus ar tradicionāliem un arī pavisam neierastiem skaņdarbu salikumiem un izpildījumu, stāsta pasākuma organizatori.

Mākslas forums Atklāj savu dzintaru!" norisināsies Liepājā no 6. līdz 29. augustam un tā programma aptver džezu, kamermūziku, brīvdabas teātri, simforoku, laikmetīgo baletu un mākslu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!