Foto: Publicitātes foto
Šovasar, 28. un 29. jūlijā jau trešo gadu pēc kārtas Latvijā notiks džeza festivāls "World Jazz Festival", pulcējot starptautiski pazīstamas džeza zvaigznes. Viens no viesiem būs ar absolūto dzirdi apveltītais vokālists un pianists Oļegs Akuratovs, kurš Rīgā uzstāsies 28. jūlija vakarā.

Oļegs Akuratovs ir pasaules līmeņa džeza mūziķis, kura izpildījumu jau dzirdējuši tūkstošiem cilvēku visā pasaulē. Iedzimtais aklums, kas piemīt Akuratovam, nav traucējis gūt panākumus džezā, kā arī akadēmiskajā mūzikā. 2014. gada martā, Oļegs uzstājās Sočos, paralimpisko spēļu noslēguma ceremonijā.

"Šim māksliniekam piemīt absolūtā dzirde, fantastiska muzikālā atmiņa un netipiskas džeža improvizācijas spējas. Viņa muzikālais izpildījums ir piesātināts ar emocijām, kas vienlaicīgi ļauj baudīt virtuoza pianista sniegumu. Oļegs Akuratovs ir guvis uzvaras vairākos konkursos, kā arī muzicējis kopā ar izcilo opermūzikas dīvu Monseratu Kabaljē," raksta džeza festivāla rikotāju pārstāve Gita Želve.

"World Jazz Festival 2016" koncerti ar pašmāju un ārvalstu džeza mūziķu piedalīšanos, norisināsies "Arēnā Rīga", kā arī 28. jūlijā Doma laukumā notiks festivāla atklāšanas bezmaksas koncerts.

Biļetes uz "World Jazz Festival" festivāla koncertiem var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!