Viena no spilgtākajām jaunajām pašmāju grupām "Carnival Youth" nupat izdevusi otro albumu "Propeller", bet gada sākumā puiši Nīderlandē saņēma "European Border Breakers" balvu. Par to, kā notika grupa lielā "izlaušanās" un kāds ir tipiskais latviešu mūzikas skanējums, "Carnival Youth" stāsta "360TV" raidījumu ciklā "100 personības līdz Latvijas simtgadei".

Jau pirmo albumu "Never Have Enough" (2014) "Carnival Youth" ierakstīja kopā ar pieredzējušo skaņu inženieri Gati Zaķi. Par to, kā sadarbība sākusies, stāsta grupas dalībnieki.

"Tas ir brīnums, ka viņš piekrita ar mums strādāt," saka Roberts Vanags. Grupa uzaicinājusi Zaķi uz koncertu "Nabaklab", lai viņš izvērtē, vai vēlas ar puišiem sadarboties. Acīmredzot viņš sapratis, ka var pacelt grupas līmeni, tagad smejas "Carnival Youth" dalībnieki.

Kā grupai izdevies atbrīvoties no tipiskā latviešu mūzikas skanējuma un vai viņi spēj definēt, kas tas tāds ir?

Roberts Vanags uzskata, ka Latvijas mūzikas skanējuma problēma ir tā, ka tā ir neveiksmīga kopija, kas nav kopija līdz galam, bet nav arī oriģināldarbs. Tomēr Aleksis Lūriņs oponē, ka tā nav kopēšana, bet sev simpātiskas mūzikas neapzināta atdarināšana.

Pilnā garumā interviju ar grupu "Carnival Youth" var noskatīties "Lattelecom" kanālā "360TV".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!