vimeo:167873237
Šonedēļ viens no Latvijas labākajiem bundziniekiem – Rick Feds – un audiovizuālās mākslas pārstāvis Mārtiņš Dāboliņš publicējuši ierakstu, kurā demonstrē inovatīvu pieeju mūzikai un meistarīgi izmanto mūzikas un moderno tehnoloģiju sasaistes iespējas.

Rick Feds, kurš pazīstams arī kā Rihards Fedotovs, ierakstā atbildīgs par muzikālo daļu, savukārt Dāboliņa pārziņā ir mūzikas mijiedarbe ar vizualizācijām. Ieraksts veikts Baltijā lielākajā kinozālē "Scape", paplašinot jau tā iespaidīgās uzstāšanās mērogu.

Visas vizuālās projekcijas un gaismas tiek izraisītas ar "AbletonPUSH" midi kontroliera taustiņiem, ar kuru Rihards attiecīgi spēlē gan skaņu, gan bildi.

"Uzstāšanās daļā, kurā Riks izmanto sintezatoru lūpošanas principu (ierakstītu skaņu atkārtošanu pēc cilpas principa – red.) un bungu komplektu, lietota "Kinect" programma. "Kinect" programma filmē uzstāšanos un uzfilmēto materiālu vienlaikus derformē un pārveido atkarībā no tā, kāda mūzika tiek izpildīta," portālam "Delfi" pastāstīja Mārtiņš.

Visa performance ir interaktīva un veikta dzīvajā izpildījumā.
 Audiovizuālajā performancē video un gaismas tiek kontrolētas ar datoru, kas nolasa katru piespiesto pults taustiņu.

Mārtiņš skaidro, ka "vizuālais matriāls ir veidots katram taustiņam atsevišķi un vienam taustiņam ir vairākas skaņas, kā arī vizuālie materiāli, ko mākslinieki pārslēdz vienlaikus. Vizuālo materiālu radīšanai pamatā tiek izmantota "Objective C" progemmēšanas valoda." Viņš piebilst, ka ""Objective C" ir ļoti piemērota valoda, lai veidotu šādus sarežģītus algoritmus. Šajā gadījumā paralēli var būt līdz pat desmit dažādu objektu, kas jāparāda uz ekrāna. "Objective C" ir ļoti ātra valoda, tāpēc vizuālie materiāli tiek parādīti ļoti ātri, neveidojot aizkavi audiovizuālās performances laikā."

Performancē izmantots "Triana Park", "Shine" instrumentālais remikss. Skaņu ierakstu veica, miksēja un masterēja "Dynamic Sound School".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!